ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Κ. Εφήμερος: Γιατί προσπαθούν να πληγώσουν το TPP;

 Νέα απάντηση για το ThePressProject και τους 1101

 «Δεν μπορώ να μένω άλλο σιωπηλός μετά από όλα αυτά που γράφονται από τον Κύριο Εφήμερο για τον εργασιακό παράδεισο, την 6ωρη εργασία και την οικονομική διαχείριση που κάνει στις πλάτες των εργαζομένων για προσωπική του προβολή αλλά και του Μέσου του, με δικαιολογία τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μέσου από τους αναγνώστες του». Αυτό έγραφε ο Κομνηνός Δουλγκέρης σε επιστολή του (μετά από αυτή των 11 πρώην συντελεστών του ThePressProject που έγραψαν την δική τους αλήθεια για το TPP και την καμπάνια των 1101).
Ο Κομνηνός Δουλγκέρης ως προγραμματιστής ανέπτυξε τεχνικά κατά το μεγαλύτερο μέρος το ThePressProject από την πρώτη μέρα ίδρυσής του μέχρι και το φθινόπωρο του 2013 όταν αποχώρησε για λόγους που εξηγεί ο ίδιος ΕΔΩ.
Ο Κώστας Εφήμερος, ιδιοκτήτης του TPP, απαντά (αυτή τη φορά μέσω fb)  «προς αυτούς που με εμμονικό τρόπο εμφανίστηκαν ξαφνικά λέγοντας ότι "τώρα πια δεν μπορούμε να κρατήσουμε.. 
άλλο το στόμα μας κλειστό"». Οπως αναφέρει έχει σε δημόσιο επίπεδο ένα σχόλιο και μερικές ερωτήσεις. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Κ. Εφήμερου:
"Εύχομαι να ντρέπονται που παρουσίασαν ένα κείμενο με γενικεύσεις -το οποίο υπογράφεται ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικές απαιτήσεις- γνωρίζοντας από την αρχή ότι η εικόνα των εργασιακών σχέσεων που περιγράφουν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Θέλω να τους πω ότι το TPP υπήρχε ήδη πριν εμφανιστούν και συνέχισε και μετά από αυτούς, σημειώνοντας μάλιστα απανωτά ρεκόρ. Όχι επειδή έφυγαν αυτοί φυσικά. Αλλά επειδή σε αντίθεση με αυτό που γράφουν ότι «αυτοί ήταν το TPP» η αλήθεια είναι ότι «κανείς μας δεν είναι το TPP και όλοι μαζί είμαστε».
Αλλά γιατί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο; Από τι προσπαθούν να προστατεύσουν αυτούς που θα χρηματοδοτήσουν το ThePressProject; Είναι ή δεν είναι το TPP το πιο ελεύθερο ΜΜΕ που έζησαν ποτέ; Είναι ή δεν είναι το μοναδικό ΜΜΕ που επιτρέπει άκριτα την δημοσίευση οποιοδήποτε στοιχειοθετημένου ρεπορτάζ; Γιατί προσπαθούν να πληγώσουν το TPP;
Υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα των 1101 που θα φέρει επιτέλους την ισορροπία της βιωσιμότητας στο TPP δεν θα είναι ειλικρινές; Αν ναι ας μου απαντήσουν και σε αυτή την ερώτηση με το χέρι στην καρδιά: Έχει διατεθεί ΕΝΑ ΕΥΡΩ που μπήκε στο γραφείο ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ πέραν την κάλυψη των μισθοδοσιών; Δεν γνωρίζουν τις θυσίες που έχουν γίνει; Είχα ποτέ χρήματα στην άκρη; Διατέθηκαν ΟΛΑ τα αποθεματικά για την κάλυψη των εργαζομένων; Υπάρχει ένας που μπορεί στα αλήθεια να υποστηρίξει το αντίθετο;
Θα τους προέτρεπα λοιπόν αντί να προσπαθούν να «προστατεύσουν» τον κόσμο από την πιο υγιή προσπάθεια εφαρμογής ενός μοντέλου χρηματοδότησης των ΜΜΕ από τα κάτω (που ενσωματώνει και εσωτερικούς αυτοπεριορισμούς ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος), αντί να προσπαθούν να καπηλευτούν το brand του ThePressProject, είτε ετεροκαθοριζόμενοι, είτε επιχειρώντας απευθείας την κλοπή του να φτιάξουν αυτοί κάτι από την αρχή, χωρίς να πάρουν ένα ευρώ από τη διαπλοκή, ούτε από ιδρύματα, ούτε από διαφημίσεις τραπεζών ή των πολυεθνικών. Να φτιάξουν κάτι πιο δίκαιο από το TPP και τους εύχομαι να το κάνουν τρεις φορές μεγαλύτερο από το TPP.
Και να το κάνουν αυτό χωρίς να προσπαθήσουν να εξαφανίσουν το TPP, όταν τουλάχιστον πρώτα δεν διεξάγουν μια σταυροφορία για να εξαφανιστούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, αυτά που δεν τους άφηναν να δημοσιεύουν τα ρεπορτάζ τους.
Φτιάξτε κάτι και μην προσπαθείτε να καταστρέψετε κάτι καλό και για τον τόπο, για την δημοσιογραφία και για το μέλλον της όσο πετυχαίνουν οι 1101.
Και πείτε την αλήθεια.
ΥΓ. Έχω πάρει την απόφαση να μην διαβάσω τα σχόλια σε αυτό το post γιατί ήδη η υπόθεση με φθείρει αρκετά και θέλω να επικεντρωθώ στην επερχόμενη παρουσίαση του νέου TPP που θα ενσωματώσει την υποστήριξη των μελών των 1101. Ως εκ τούτου να με συμπαθάτε αν δεν σας απαντήσω σε κάποια απορία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι άλλωστε να επικοινωνήσουμε και ο καλύτερος από αυτούς είναι να γίνετε μέλος των 1101 και να αποκτήσετε όχι μόνο δίαυλο επικοινωνίας αλλά και ουσιαστικό έλεγχο στο όλο εγχείρημα. Σας ευχαριστώ."