ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Χάσαμε (ξανά) τη Μάρα

Οι τηλεθεατές του Star έχασαν την ευκαιρία την Παρασκευή το βράδυ να ενημερωθούν από τη Μάρα Ζαχαρέα για τα τελευταία γεγονότα. Kι αυτό γιατί οι τεχνικοί (ΕΤΙΤΑ) στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, προχώρησαν σε μια ακόμη στάση εργασίας (από τις 6 το απόγευμα εως τις 10 το βράδυ).
Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας ύστερα από προσφυγή της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και καταγγελίες για απειλές και πρόθεση μονομερούς μείωσης των μισθών από τη διοίκηση του Star,  καλεί την εργοδοσία να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του με την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό σταθμό STAR (απειλές για μειώσεις μισθών, παραβίαση ΣΣΕ από την πλευρά της εργοδοσίας κλπ) που έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει τα παρακάτω:
1. Οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρία για μια.. ακόμη φορά παραβιάζει τις νομικές προϋποθέσεις (ΣΣΕ ΔΑ/2015) αυθαίρετα και καταχρηστικά
2. Επισημαίνουμε πως, επειδή δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης ισχύουν όσα αφορούν τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και επίσης τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εξόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.
3. Το επίδομα χρόνου παραμονής στον ίδιο εργοδότη για κάθε 5ετία, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στις συλλογικές ρυθμίσεις δεν μπορεί να περικοπεί χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου.
4. Οι όποιες μισθολογικές διαφορές προκύπτουν ανάμεσα στη προηγούμενη  συλλογική ρύθμιση και στην διαιτητική απόφαση του 2015 δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την εταιρεία να συμμορφωθεί προς τις παραπάνω νομικές προϋποθέσεις και να σταματήσει κάθε λογής εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων."