ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

«Θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση στο Πολυτεχνείο»

Καταγγελία της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ): 
"Την Κυριακή (15/11/2015) και γύρω στις 5:30 το πρωί, περίπου 50-60 τραμπούκοι του λεγόμενου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν εντελώς αναίτια με καδρόνια, σιδερένιους λοστούς, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ. Η επίθεση έγινε ενάντια σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς και της «Ροσινάντε», που ήταν μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» του τριημέρου.
Αποτέλεσμα αυτής της δειλής και φασιστικού τύπου επίθεσης ήταν να χτυπηθούν πολλοί αγωνιστές (7 από αυτούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στο σώμα) από όλες τις οργανώσεις και..
ομάδες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί. Πιθανότατα η επίθεση της συμμορίας των τραμπούκων να είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, αν δεν το έβαζαν στα πόδια επειδή εκείνη την ώρα έρχονταν 2 μπλοκ με αγωνιστές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ (μ-λ). Αυτή η αναίτια, θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση είναι συμπληρωματική των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Άλλωστε οι κραυγές «κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη» δείχνουν ότι γνώριζαν τι έκαναν οι τραμπούκοι, που βρωμίζουν και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ανάμεσα στους αγωνιστές που τραυματίστηκαν είναι και ο σύντροφός μας, στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε. και συνδικαλιστής, Σταύρος Σκεύος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα. Ως Ο.Κ.Δ.Ε. δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε καμιά δικαιολογία και καμιά συγνώμη από τους θρασύδειλους τραμπούκους, που επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ή ότι έκαναν λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκαναν λάθος στα πρόσωπα ή στις οργανώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές και σαν τέτοιες καταδικαστέες και εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι και πολέμιοί τους."
- διαβάστε και:
* Ενάντια στον εκφοβισμό, η Αλληλεγγύη! (ανακοίνωση της Ροσινάντε)
* Κοινή καταγγελία οργανώσεων για την επίθεση στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου