ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γ. Χρ. Παπαχρήστος: Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ

- Αγωγές ετοιμάζουν Σπίρτζης και Παππάς 
- Τι απαντάει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ

Aγωγές για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προτίθενται να καταθέσουν κατά της εφημερίδας Τα Νέα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Αιτία τα όσα έγραψε στη στήλη του ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Αυγενάκη, σχετικά με  «μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως “αιτημάτων” με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ».
Οι δύο υπουργοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:..
«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους. Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.
Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:
Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
• Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
• Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.
Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.
Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.»
O δημοσιογράφος των Νέων Γ. Παπαχρήστος σήμερα (Τετάρτη) απάντησε μέσω της στήλης του και  αφού αναφέρεται στην παραπάνω ανακοίνωση, γράφει μεταξύ άλλων:
"(...)Οι δύο υπουργοί  αφού εμπλέκουν επιεικώς θα αναφέρω,.. το γάλα με την Καβάλα, όπως ας πούμε τον ανηλεή αγώνα που διεξάγουν νυχθημερόν κατά της διαπλοκής και άλλα ηχηρά παρόμοια, απειλούν να εφαρμόσουν κατ΄ εμού υποθέτω την προσφιλή... τακτική Καμμένου: ήτοι, προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Φυσικά μπορούν να το πράξουν άνευ ετέρας. Αλλά τους διαφεύγει κάτι. Οτι λάθος πόρτα χτυπούν αν πιστεύουν ότι δια αυτού του τρόπου θα αποφύγουν τον έλεγχο. Σε ό,τι δε με αφορά, «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»
"...