ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Aλληλεγγύη στους πέντε φοιτητές

"Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία, χωρίς καν, προς το παρόν, να υπάρχει η πλήρης δικογραφία στα χέρια του συμβουλίου εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους ή μη.
Το μόνο στοιχείο που “παραχωρείται” είναι μια γενικόλογη κατηγορία ότι εθεάθησαν να..
συμμετέχουν σε επεισόδια, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε το από ποιόν εθεάθησαν, ούτε το τί ακριβώς εθεάθησαν να κάνουν. Αυτά αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια και την πολιτική βούληση των εφετών να κρίνουν αν είναι απαραίτητα στοιχεία για να κατηγορηθεί κάποιος ή όχι.(...)"
 - διαβάστε περισσότερα στο financialcrimesnews

* H φωτογραφία είναι από τη συμβολική κατάληψη χθες στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ από συγγενείς και φίλους των πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή που οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοση τους για συμμετοχή τους στα γεγονότα του Μιλάνου τον περασμένο χρόνο. Οι φοιτητές επέλεξαν το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το θέμα ενόψει της απόφασης που  θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες από το Συμβούλιο Εφετών για το εάν θα εκδοθούν ή όχι στην Ιταλία και στις ιταλικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η εισαγγελέας εφετών έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να προφυλακιστούν και τους άφησε προσωρινά ελεύθερους με περιοριστικούς όρους να εμφανίζονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

-