ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι θέσεις της Βασιλικής Κρεμμύδα για τις εκλογές στην ΕΡΤ

Λάβαμε και δημοσιευουμε email με τις θεσεις της Βασιλικής Κρεμμύδα (Ηλεκτρονικός ΕΡΤ Πάτρας - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΡΤ) σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων:

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Στην δύσκολη αυτή εποχή που διανύει η χώρα μας, η οποία συμπίπτει  με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το προσωπικό της καλείται, μέσα από καθολική ψηφοφορία, να εκλέξει τους αντιπροσώπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
O θεσμός της εκπροσώπησης  των εργαζομένων στο Δ.Σ. στη σημερινή συγκυρία, αποκτά μεγαλύτερη σημασία μιας και η ΕΡΤ  βρίσκεται σε ανασυγκρότηση,  με μοναδικό δεδομένο την κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία της, μετά το ΜΑΥΡΟ της 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ από την τότε
συγκυβέρνηση. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για μια ΕΡΤ που θα  ακολουθήσει διαφορετική πορεία μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, δεν έχει επιτευχθεί ώστε να περάσει σε τροχιά..
ανάπτυξης, με βασική αρχή την απεξάρτησή της από Κυβερνητικές και άλλες δουλείες.  Στόχος και σκοπός να γίνει  πρωταγωνιστής μέσα σε ένα πανθομολογούμενα «αναξιόπιστο άναρχο και καθεστωτικό ιδιωτικό  Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Mε την υποψηφιότητά μου, επιθυμώ να αναδείξω βασικά στοιχεία που θα βοηθήσουν προς το καλύτερο την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους.
Θα αγωνιστώ για  τη λειτουργία του συνόλου των δομών της, την κατάρτιση οργανογράμματος, Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, για τη υπογραφή  συλλογικών συμβάσεων και για την πολυαναμενόμενη  ψήφιση της ΚΥΑ που θα κάνει πράξη την ΑΝΑΒΙΩΣΗ της ΕΡΤ.
Κρίνω ως επιτακτική, την ανάγκη προώθησης της άμεσης επικοινωνίας εκπροσώπου και εργαζομένων μέσω τακτικών συνελεύσεων αποφασιστικού χαρακτήρα όλου του προσωπικού για θέματα που καθορίζουν το μέλλον αυτού αλλά και της εταιρίας. Θα δουλέψω για  καλή και ουσιαστική επικοινωνία,  με τη διοίκηση  της εταιρείας αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο του Μέλους, ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνεργασία του Δ.Σ. με την ΠΟΣΠΕΡΤ, με σαφείς και διακριτούς ρόλους, είναι βασική προϋπόθεση προς όφελος όλων!   Για μια ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 
Αναντίρρητα , η εσωτερικοποίηση του Ρ/Τηλεοπτικού προγράμματος και η αναβάθμιση των Περιφερειακών Σταθμών της χώρας (μετά το «μαύρο»), που πρέπει να γίνουν πυρήνες ανάδειξης της πραγματικής και ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, στην ενημέρωση και τον πολιτισμό,  θα φέρουν και πάλι τους πολίτες,  συμμάχους και αρωγούς μας. Η περιφέρεια έχει αποδεδειγμένα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα του πολιτισμού.
Είναι κοιτίδα πολιτιστικής δράσης, «συμβαίνουν πολλά» στην ελληνική περιφέρεια. Εξάλλου δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλεφθεί το εγχείρημα των Περιφερειακών «τον καιρό του μαύρου»  · τότε που έδειξαν την δύναμη τους δίνοντας φωνή στους  πολίτες  που βρήκαν το δικό τους ΒΗΜΑ στην επικοινωνία.
 Επιθυμώ να σημειώσω ακόμα την αναγκαιότητα ύπαρξης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, ειδικά σήμερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, είναι βασική  προϋπόθεση, για να υπάρξει ΜΕΛΛΟΝ της εταιρείας και των εργαζομένων σ’ αυτή! Η Ευρωπαϊκή εμπειρία των δημόσιων Ρ/τηλεοπτικών καναλιών και ο καθορισμός των ορίων της ΕΡΤ με την ελεύθερη αγορά, θα αποκαταστήσει την διαφάνεια αλλά και την καλώς εννοούμενη ανταγωνιστικότητα, απαραίτητα στοιχεία  αποδοχής από την κοινωνία. Ο διαφορετικός  και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στο Ραδιοτηλεοπτικό  τοπίο είναι αυτός που θα αναδείξει την αναγκαιότητα του πραγματικού Δημόσιου χαρακτήρα της. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε άλλωστε πως ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ κινδυνεύει,  στην περίπτωση  που επικρατήσει «κάποια στιγμή» η λογιστική λογική που επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να επιβάλουν συγκεκριμένα  Ρ/τηλεοπτικά συμφέροντα  και πολιτικές,  προτείνοντας των ακρωτηριασμό των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών της.
Η αναφορά και η αποδοχή  αυτής τη βασικής θεμελιώδους ΑΛΗΘΕΙΑΣ, για την ύπαρξη της ΕΡΤ,  είναι η ΘΕΣΗ που θα υποστηρίξω, σαν μοναδική  ΛΥΣΗ – ΕΠΙΒΙΩΣΗ, στην ολότητά των δραστηριοτήτων της και με ΟΛΟ το προσωπικό της στο Διοικητικό Συμβούλιό της και Ζητώ την στήριξή σας!
Κανένας ουσιαστικά δεν έχει αναδείξει την βασική αιτία των προβλημάτων της ΕΡΤ που είναι η «εμπλοκή της» με κυβερνητικές και οικονομικές εξυπηρετήσεις, η αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, η ένδεια κοινής θέσης  απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Ρ/Τ κοινωνίας, για το τι ΕΡΤ θέλουμε!!!
 Θα εργαστώ για να γίνει κατανοητή η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ δημιουργίας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ προγραμμάτων, που θα αποδείξει στην πράξη την μοναδικότητα  της ΕΡΤ που λόγω των μέσων παραγωγής που διαθέτει και της εμπειρίας του προσωπικού της αποκτά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της «ελεύθερης αγοράς».
Προϋπόθεση η ανασυγκρότησή της, με όρους  διαφάνειας στην διαχείριση των «ισχνών πόρων της» και η συγκρότηση ισχυρού μετώπου εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων.
Η ΕΡΤ των ονείρων μας και της κοινωνίας μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα.
Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει ουσιαστική, αποτελεσματική προς όφελος της εταιρείας και της κοινωνίας των Πολιτών!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ηλεκτρονικός ΕΡΤ Πάτρας - ΥΠΟΨΗΦΙΑ   για το  Δ.Σ. της  ΕΡΤ