ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Προς απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ για το αγγελιόσημο

Μετά την ΠΟΕΣΥ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η Ομοσπονδία μετά από μεγάλη μάχη εντός του ΔΣ και με την επιμονή των Γιάννη Γκρίμπα, Νέλλυς Κατσαμά και Κώστα Ντελέζου, αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αντιδρώντας στην κατάργηση του αγγελιόσημου και τη μη αντικατάστασή του με εργοδοτική εισφορά.
Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχουν έγκυρη πληροφόρηση πως δεν έχει ζητήσει καμία τρόϊκα ή οι δανειστές την κατάργηση του αγγελιοσήμου αλλά ότι είναι απαίτηση του ελληνικού κεφαλαίου. Επιπλέον oργή έχουν προκαλέσει στον κλάδο οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δεν απαντά αν έχει σκοπό να αντικαταστήσει το αγγελιόσημο ή.. αν θα θεσμοθετήσει εργοδοτική εισφορά στα ΜΜΕ ή αν θα συνεισφέρει το κράτος στην ασφάλιση των εργαζομένων στα Μέσα.
Οι πληροφορίες πως το αγγελιόσημο θα αντικατασταθεί με έναν διαφημιστικό φόρο επί όλων των Μέσων για να μην πληρώσει κράτος και εργοδότες εισφορά για την ασφάλιση, εξοργίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν αποκλείεται από αύριο ή μεθαύριο ο κλάδος να κηρυχθεί σε απεργίας διαρκείας.

- από το mediatvnews