ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή του Μανώλη Παπανικήτα για τις εκλογές στην ΕΡΤ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανοικτη επιστολή του Μανώλη Παπανικήτα, σκηνοθέτη της ΕΡΤ Α.Ε., υποψήφιου στις εκλογές για την ανάδειξη 2 εκπροσώπων των εργαζομένων για το Δ.Σ της ΕΡΤ που θα πραγματοποιηθούν στις 18/11/2015:
"Τελειώνουμε με το παλιό, αλλάζουμε σελίδα
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Οι εκλογές για την ανάδειξη 2 εκπροσώπων των εργαζομένων για το Δ.Σ της ΕΡΤ που θα γίνουν στις 18/11/2015 έχουν ιδιαίτερη αξία διότι έρχονται να ολοκληρώσουν μια διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος, μετά το αδιανόητο, για δημοκρατική χώρα, κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών και εσωτερικών σκοπιμοτήτων του πολύπαθου χώρου των ΜΜΕ.
Η θεσμική αυτή κατάκτηση προέρχεται από το κίνημα των εργαζομένων στο παρελθόν και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται. Η διάκριση όμως, της θέσης του εκπροσώπου των εργαζομένων και της θεσμικής λειτουργίας του Συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να είναι σαφής στο πλαίσιο της..   διαφανούς λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Εταιρείας, χωρίς αντιπαλότητες εντός της κοινωνίας των εργαζομένων.
Η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ, είναι καθοριστικής σημασίας διότι επιτρέπει την παρέμβαση τους επί των πολιτικών και των αποφάσεων που λαμβάνονται στην εταιρεία και αφορούν στο σύνολο της λειτουργίας της.
Εκείνο όμως, που πρέπει να γίνει σαφές, και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, είναι ότι η ΕΡΤ Α.Ε πρέπει να αποκτήσει επιτέλους επαρκή χρηματοδότηση χωρίς περικοπές, διαφορετικά υπονομεύεται η λειτουργία της. Ταυτόχρονα, ο ασφυκτικός εναγκαλισμός με την πολιτεία μέσα από ένα δαιδαλώδες πλαίσιο κανόνων που δεν μπορεί να της επιτρέψει να αποβάλλει την λογική του δημόσιου τομέα, πρέπει να αλλάξει ριζικά.
Αυτές οι πολιτικές επιλογές πρέπει να αποτελέσουν την κορωνίδα των παρεμβάσεων του Δ.Σ, για την οριστική λύση της λειτουργίας της ΕΡΤ στο μέλλον, διότι χωρίς αυτές η ΕΡΤ θα σέρνεται χωρίς ουσιαστικό μέλλον.
Ταυτόχρονα στο εσωτερικό περιβάλλον, παρότι οι κρίσιμες αποφάσεις για τους κανονισμούς που αφορούν και τους εργαζόμενους έχουν ήδη παρθεί, πρέπει να γίνει προσπάθεια, μετά από ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους, να αλλάξουν.
Το οικονομικό χάσμα που έχει διαμορφωθεί με τις μνημονιακές πολιτικές διαβρώνει την κοινωνία των εργαζομένων και υπονομεύει την λειτουργία της Εταιρείας. Θα πρέπει ιεραρχώντας αυτές τις αδικίες, να παρέμβουμε αποκαθιστώντας τες, ακόμα και σήμερα που τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.
Στο κρίσιμο επίπεδο των επενδύσεων πρέπει να γίνει μια μικρή «επανάσταση» για την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις, του κατά τα άλλα απαιτητικού κοινού.
Με αυτές τις βασικές σκέψεις και επιλογές, ζητώ την ψήφο σου για να διεκδικήσω με αξιοπρέπεια, ήθος και δυναμικότητα καλύτερους όρους και προοπτικές για το κοινό μας μέλλον.

Μανώλης Παπανικήτας
Υποψήφιος Εκπρόσωπος Εργαζομένων για το ΔΣ ΕΡΤ Α.Ε."