ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κουτσούμπας: Οχι στην κατάργηση του αγγελιόσημου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ (Σαββίδης - Κουμπιάς), η οποία τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και ιδιαίτερα για το σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του αγγελιόσημου, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί αντί της εργοδοτικής εισφοράς.
Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει αρνητικές συνέπειες τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους του κλάδου, όσο και στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη θέση της, που αφορά στην ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου της ενημέρωσης.
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στην..
κατάργηση του αγγελιόσημου και τόνισε ότι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας πρέπει να διασφαλιστεί η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων όλων των εργαζομένων. Δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου για τα δικαιώματά τους.