ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Καταργούνται τα ταμεία ΜΜΕ αλλά οι συνδικαλιστές πιστεύουν ακόμη τους υπουργούς!

Kουμπιάς, Σαββίδης
Ο κακός χαμός μαθαίνουμε πως έγινε στη συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ με θέμα την κατάργηση του αγγελιόσημου. Την κατάργηση που κανείς πλέον δεν αμφισβητεί, όπως πριν από μερικές μέρες. Αλλά και πάλι το προεδρείο της ομοσπονδίας με επικεφαλής τους Δ. Κουμπιά και Γ. Σαββίδη που είχαν τηλεφωνικές επαφές με υπουργούς, επιμένουν πως η κατάργηση του αγγελιοσήμου ΘΑ καθυστερήσει. Δεν θα ενταχθεί δηλαδή στη νομοθετική ρύθμιση αυτής της εβδομάδας αλλά αργότερα. Θα ενταχθεί βέβαια, το παραδέχονται. Αλλά πιστεύουν τους υπουργούς και άρα θέλουν  να καθυστερήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις! Και αντί για τη διαμόρφωση μιας συνολικής τακτικής κίνησης έναντι της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές του προεδρείου προτείνουν μια 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και δυο 4ωρες στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. “Ασπιρίνη” δηλαδή ενάντια στην καρκινογόνο επιθετική πολιτική της κυβέρνησης που όχι μόνο καταργεί το..
αγγελιόσημο αλλά υιοθετεί και την πρόταση των καναλαρχών να μπει φόρος διαφήμισης για να μην θεσμοθετηθεί εργοδοτική εισφορά.
Δεν κατανοούμε τι ακριβώς θέλουν να διαπραγματευτούν οι συνδικαλιστές.
Το μοίρασμα του νέου “φόρου” -ψίχουλο αντί εργοδοτικής εισφοράς μόνο για δημοσιογράφους και υπαλλήλους; Τη διανομή του και στα συνδικαλιστικά σωματεία η οποία έτσι κι αλλιώς θα καταργηθεί; Η πρόταση από την άλλη πλευρά είναι σαφής. Παρατεταμένη απεργία μέχρι να δοθεί λύση υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Η πρόταση για έναν κλάδο, ένα ταμείο είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Με εργοδοτική εισφορά σε όποια μορφή και να εμφανίζεται και φυσικά με συμμετοχή του κράτους.
από το mediatvnews