ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Πέθανε την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 48 χρονών ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή» και παραγωγός του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» κατέληξε μετά τη ρήξη ανευρύσματος που υπέστη την περασμένη Τρίτη.
«(...) Δύσκολο να αποδεχθείς αυτό που έχει συμβεί. Δύσκολο ακόμη και να κοιτάς ακόμη το άδειο γραφείο του 3ου ορόφου στο «Κόκκινο». Δύσκολο να καταφέρεις να γεμίσεις το ψυχικό κενό που νιώθεις με τις τόσες ζωντανές μνήμες, που – ανάθεμά τες- είναι τόσο ζωντανές, ώστε αναρωτιέσαι αν δικαιούσαι να τις λες "μνήμες"» αναφέρει η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού ενώ για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη η Αυγή γράφει:
"Από την Αυγή ξεκίνησε ο Γιώργος τη δημοσιογραφία το 1993 ενώ παράλληλα..
αρθρογραφούσε στην "Εποχή". Για χρόνια οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας μας, αλλά και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της στην ΕΣΗΕΑ, μας εξέπληττε πάντα με τις γνώσεις και το διαβολικό του χιούμορ.Ήρεμη δύναμη ο Γιώργος. Η έμφυτη ευγένεια, η γενναιοδωρία, το πολιτικό κριτήριο και η κριτική του, πάντα καλοπροαίρετη, ο αυτοσαρκασμός του, τον έκαναν από την πρώτη στιγμή πολύτιμο συνομιλητή για τα τρέχοντα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, για τις αγωνίες της Αριστεράς, για τα σοβαρά και τα ανάλαφρα της ζωής. Όλα αυτά τον έκαναν αναντικατάστατο ανάμεσα μας. Παντογνώστη τον λέγαμε, ζητούσαμε τη γνώμη του, καταφεύγαμε στο χιούμορ του. Κι από το 2008, οπότε μετακόμισε στον 105,5 στο Κόκκινο, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του σταθμού και στη συνέχεια ως παραγωγός του, μας έλειπε στη δημοσιογραφική καθημερινότητα, όμως δεν έλειψε ποτέ από την Αυγή. Παρέμεινε αρθρογράφος της εφημερίδας μέσα από την καθημερινή δημοφιλέστατη στήλη "Εκλογομαγειρέματα" όπως ονομαζόταν το πρώτο διάστημα, "Στον αφρό" όπως παρέμεινε μέχρι πριν δύο μήνες.Παρέμεινε μέλος του Δ.Σ της εφημερίδας μέχρι το τέλος του, παραμένει πάντα στη μνήμη και τις καρδιές μας.Η Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύντροφο του Μάρσια και τον μικρό τους Στέλιο, στην κυρία Παναγιώτα που έχασε τον μονάκριβο γιο της".

ΥΓ Οι zoornalistas γνώρισαν τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη μέσα από τα  έξυπνα κείμενά του, τα οποία αναδημοσιεύαμε σε τακτική βαση. Και από όσο ξέραμε η αναπαραγωγή των άρθρων του από άλλα σάιτ και μπλογκς τον ικανοποιούσε, γιατί έτσι τα διάβαζαν περισσότεροι.
Καλό ταξίδι Γιώργο Ανανδρανιστάκη.