ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Καμαρίλα και βυζαντινισμοί στο Ραδιομέγαρο

Αγγελίδης - Χαϊνά
Στη "νέα" ΕΡΤ η αύξηση της θεαματικότητας μιας εκπομπής τιμωρείται με "αποβολή"

Όπως φαίνεται σε μερικούς  δεν δίδαξε  τίποτα η πικρή εμπειρία του πραξικοπήματος του μαύρου των μαύρων του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος, ούτε όλα όσα αναδείχθηκαν ως ζητούμενα στον δίχρονο  αγώνα των παράνομα απολυμένων της ΕΡΤ.
Η καμαρίλα, οι δολιχοδρομίες και οι βυζαντινισμοί είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πριν ακόμα ψηφισθεί το νομοσχέδιο που κατά λάθος βαφτίστηκε  ως νομοσχέδιο "επανίδρυσης της ΕΡΤ".
Το έδαφος το οποίο τελικά διαμορφώθηκε  στη "νέα" ΕΡΤ, ήταν όπως φάνηκε εύφορο για τα "ζιζάνια" των παλιών και των νέων μνημονιακών καθεστώτων.
Οι ταχύτητες των μεταβολών στις απόψεις, στις θέσεις, στις δράσεις και τις ενέργειες εκείνων που βγήκαν στο προσκήνιο των "θέσεων ευθύνης", αλλά και εκείνων που προτίμησαν την σκιά του..
παρασκηνίου, ήταν τόσο μεγάλες που μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο τους κατηχούμενους στον "αντιρεβανσισμό" συναγωνιστές.
Βλέπαμε την καταχνιά της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ να ξαναμπαίνει απο τις χαραμάδες και να μουτζουρώνει την προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί στον λαό, ότι δηλαδή επιτέλους θα αρχίσει να αναδύεται  μια αληθινά δημόσια ραδιοτηλεόραση-ανάχωμα στην πλημμύρα των αποβλήτων της  ιδιωτικής  μιντιοκρατίας και η φωνή μας πνιγόταν απο τις κραυγές των "ρεαλιστών της επόμενης μέρας".
Οι"χαραμάδες" με τον καιρό έγιναν κανονικοί δίαυλοι επικοινωνίας του παλιού με το δήθεν νέο, και  η ΕΡΤ σταδιακά άρχισε να πέφτει στα μάτια των εκατοντάδων χιλιάδων του λαού που για δύο χρόνια, στάθηκαν στο πλευρό μας, πίστεψαν στα ζητούμενα  του αγώνα  μας και προσδοκούσαν
όπως προείπαμε να δούν επιτέλους στις οθόνες τους μια εικόνα που δεν θα είναι ούτε μαύρη ούτε  γκρί αλλά πραγματικά έγχρωμη και λαμπερή όσο και η ιδιοσύσταση  της  αληθινής  δημοκρατίας.
Τα παρακάτω θα μπορούσαν να είναι περιεχόμενα της εικασίας ενός "κακοπροαίρετου" ή  "γκρινιάρη"  αν δεν υπήρχαν οι καταγραφές των μετρήσεων τηλεθέασης.
Μετρήσεις που όσο κι αν  πάσχουν σε  ότι αφορά  την ακρίβεια, δεν παύουν να καταδεικνύουν ότι ο κόσμος  γύρισε την πλάτη στα  δελτία ειδήσεων και σε εκείνες τις "ενημερωτικές"  εκπομπές  που θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ  αντίθετα  παρακολουθούσε  και με αυξητική τάση  πρόσωπα σαν κι αυτά των συναδέλφων και συναγωνιστών  Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά δίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Ενημέρωση 6-8 " της ΕΡΤ1 νούμερα που ξεπερνούσαν  αρκετές  φορές και το 18% , την στιγμή που οι άλλες  τηλεοπτικές  ...απόπειρες άγγιζαν με το ζόρι το 2- 2,5%. .

 Oι παρέες
Εδώ και μέρες είχαμε πληροφορηθεί, πως η διοίκηση και οι παρέες των παροικούντων πέριξ αυτής, είχαν αποφασίσει να πυροβολήσουν στα πόδια της ΕΡΤ, αντικαθιστώντας τους "υπαίτιους" της  επιτυχίας της "Ενημέρωσης 6-8" (Αγγελίδης - Χαϊνά), με άλλους που όπως έχει καταγραφεί στις μετρήσεις φαίνεται ότι δεν προτιμά ο κόσμος.
Και για να μην μας πεί κανείς ότι ακολουθούμε την πεπατημένη της κατινίστικης στείρας  τηλεκριτικής των κίτρινων φυλλάδων, ξεκαθαρίζουμε ότι για μας η επιτυχία ή η αποτυχία δεν οφείλεται στο φυσικό παρουσιαστικό των πρωταγωνιστών , αλλά  στον λόγο τους, στο περιεχόμενο των εκπομπών, στον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων και γενικά σε οτιδήποτε συνθέτει τον καμβά  ενός τηλεοπτικού προϊόντος που σέβεται την αλήθεια και κυρίως τη νοημοσύνη των πολιτών - τηλεθεατών.

Πρωτόγνωρο
Είναι πράγματι πρωτόγνωρο ακόμα και για τις ιδιωτικές τηλεοράσεις που ακολουθούν άλλα "αξιακά" συστήματα απο αυτό που και εκ του συντάγματος πρέπει να ακολουθεί η ΕΡΤ, να κόβεις απο  εκπομπή εκείνους που την ανέβασαν σε θεαματικότητα και να βάζεις στη θέση τους, εκείνους  που μπορεί να είναι αρεστοί στις  "παρέες" αλλά όχι στον κόσμο.
Αυτό που επίσης μας κάνει εντύπωση, είναι το γιατί  η διοίκηση θα εφαρμόσει, όπως λένε, αυτές τις "αλλαγές" στην εκπομπή  "Πρωινή Ενημέρωση"  μετά τις εκλογές για εκπρόσωπο των  εργαζομένων.
Μήπως  αυτό  θα είχε  αρνητικό αντίκτυπο  στην γνώμη των ψηφοφόρων εργαζόμενων, με το ενδεχόμενο να οδηγούσε  την σκέψη  τους  και σε περίεργους συνειρμούς;
Ας ελπίσουμε ότι η  διοίκηση της ΕΡΤ θα επιβραβεύσει και δεν θα  "τιμωρήσει" τελικά  τον ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΟΠΟ  των Αγγελίδη  - Χαϊνά.

- πηγή: klassikoperiptosi