ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Από το άσυλο στην κοινωνία

Στο προσκήνιο ήρθε ξανά η αποθήκη ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας μετά την κατάληψη που έκαναν σε αυτό τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ- Μηδενική Ανοχή.
Το φωτογραφικό υλικό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συμμετέχοντες στην κατάληψη του ιδρύματος συγκλονίζει για άλλη μια φορά καθώς διακρίνονται παιδιά φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά και καθηλωμένα με ιμάντες στα κρεβάτια τους.
Η κατάληψη έγινε ενάντια στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται οι οποίες περιλαμβάνουν κλείδωμα σε κλουβιά και και δέσιμο στα κρεβάτια τους με ιμάντες για ώρες μπορεί και ημέρες.
Αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ στο ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ "θα προβληθεί το 17λεπτο ντοκουμέντο από την 4ημερη παραμονή / κατάληψή του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών Ηλείας με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Διαχρονικοί φράκτες και η ένοχη σιωπή του.. αντιρατσιστικού κινήματος».

Συντονίζουν οι καταληψίες/μέλη της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ
Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή", που καταγγέλλει πως «την ίδια ώρα που το φερόμενο ως ΕΘΝΙΚΟ αναπηρικό κίνημα έβγαζε στον δρόμο τους ανάπηρους/ες σε ρόλο κομπάρσου», πραγματοποίησε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα πρώην ΚΕΠΕΠ (ΘΧΠ) Λεχαινών και απαίτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία που κρατούνται σε κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτιά τους με ιμάντες.
«Οι διαχρονικοί φράχτες που εμποδίζουν παιδιά και ενήλικες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή οφείλουν να πέσουν.
Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένους 62 αναπήρους σε απάνθρωπες συνθήκες. Προσδοκούμε η όποια αλλαγή να ξεκινήσει από τους/τις ιδρυματοποιημένους/ες οι οποίοι θα σπάσουν την «προστατευτική» γυάλα εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Ενώνουμε την ακηδεμόνευτη φωνή μας ΜΑΖΙ τους και απαιτούμε ΑΜΕΣΗ λύση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Παιδιά με αναπηρία δεμένα μέσα σε κλουβιά