ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σε αναμονή οι σεισμολόγοι μετά τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 09:10 το πρωί στ' ανοιχτά της Λευκάδας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χλμ., ενώ ο εστιακός χώρος 25 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας σε υποθαλάσσιο χώρο. Τη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ακολούθησαν σε διάστημα μισής ώρας δονήσεις 3,6 και 4,1 βαθμών της ίδιας κλίμακας Ρίχτερ.
Λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση, 5,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.
Ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας..  τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι τα 6,1 ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. Θα χρειαστούν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμα και ημέρες, για να είμαστε σίγουροι πως η σημερινή δόνηση ήταν η κύρια δόνηση» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος.