ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γιατί κρύβεται ο Στρατής Λιαρέλης;

 - Κινητοποιήσεις των τεχνικών τηλεόρασης σε ΑΝΤ1 και Star
- Δεν τήρησε τον λόγο του ο Μίνως Κυριακού;

Xωρίς ενημερωτικές εκπομπές (Πόπη Τσαπανίδου) σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR εξ αιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας της Ενωσης Τεχνικων Ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) από τις 8 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οι τεχνικοί που προχώρησαν και σε νέα στάση από τις 6 το απόγευμα εως τις 10 το βράδι, απαιτούν την τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα θεσμικά ζητήματα αντιδρώντας στι επερχόμενες μονομερείς μειώσεις μισθών  και στην «λύση» των μονομελών συνεργείων.
Οι τεχνικοί ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 καθώς, παρά τη δέσμευση του ίδιου του Μίνωα Κυριακού, για την σταδιακή  επαναπρόσληψη  ΟΛΩΝ των..
απολυμένων (σύνολο 30) τεχνικών με εξαρτημένη σύμβαση εργασίας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το κανάλι έχει πάρει πίσω μόνο τους μισούς.
Επίσης παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των Τεχνικών, καμιά συνάντηση δεν έχει γίνει με τους υπεύθυνους του σταθμού και συγκεκριμένα με τον γενικό διευθυντή Στρατή Λιαρέλη αφού, όπως καταγγέλλουν τους αποφεύγει συστηματικά!
Οι απολυμένοι τεχνικοί που δεν έχουν γυρίσει ακόμα στην εργασία τους με την στήριξη της ΕΤΙΤΑ και επειδή ο χρόνος για να κινηθούν νομικά και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους πίεζε, κατέθεσαν αγωγή κατά του σταθμού.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
Άραγε ο κύριος Μίνωας Κυριακού που ήταν γνώστης της συμφωνίας, τώρα είναι γνώστης για τη μη τήρησή της;
Αν όμως, κύριοι του ΑΝΤ1, είχατε σαν σκοπό από την αρχή να γίνει μια συμφωνία μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις κινητοποιήσεις, σας απαντούμε πως αυτό θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα!  Η ανοχή μας τελείωσε!!! Αν δεν τηρήσετε εξ ολοκλήρου τις δεσμεύσεις σας, οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και η εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης θα ξεκινήσει άμεσα!
Η κουτοπονηριά και η ανηθικότητα ορισμένων...κυρίων που για να βγουν από την δύσκολη θέση, προτίμησαν να παίξουν με την απελπισία των ανθρώπων που μόλις είχαν χάσει την δουλειά τους, τάζοντάς τους αρχικά επαναπρόσληψη και ξεχνώντας έπειτα τις υποσχέσεις τους, θα γίνει σημαία μας στον αγώνα που πρόκειται να ξεκινήσει και πάλι!!!
Επίσης η Διοίκηση του ΑΝΤ1 καλά θα κάνει να μην φέρει ως επιχείρημα την αγωγή των συναδέλφων για τη μη επαναπρόσληψή τους, διότι πρώτη εκείνη δεν τήρησε την συμφωνία. Εξάλλου αν τους πάρει όλους πίσω η αγωγή θα αποσυρθεί άμεσα!
Όπως και να μην διανοηθεί να απολύσει εκ νέου αυτούς που γύρισαν στην εργασία τους.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!

Υ.Γ. Ο… ακριβοθώρητος κύριος Λιαρέλης γιατί φυγοπονεί και δεν μας δέχεται; Τι φοβάται; Δεν γνωρίζει πως η θέση που κατέχει είναι και για τα δύσκολα; Ή νομίζει πως «δημοσιογραφικά» το θέμα δεν «πουλάει» πια και… θα ξεχαστεί;  Εμείς απλά αναμένουμε ακόμα και τώρα να οριστεί συνάντηση…