ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Κύμα ξυλοδαρμών από εργοδότες

Μακραίνει η λίστα της εργοδοτικής βαναυσότητας με θύμα αυτήν τη φορά έναν ξενοδοχοϋπάλληλο στη Λευκάδα, την ώρα που η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την κρίση στα πληττόμενα επαγγέλματα.
«Κόκκινο έχει χτυπήσει η εργοδοτική παραβατικότητα με αφορμή την πανδημία. Το μόνο..
που ζήτησε ο συνάδελφος ήταν να εργάζεται αξιοπρεπώς και νόμιμα με τους όρους της συλλογικής σύμβασης και την εργατική νομοθεσία. Και επειδή ζήτησε αντίγραφο της σύμβασής του -τι πιο νόμιμο και λογικό-, ξυλοκοπήθηκε από συγγενικά πρόσωπα του εργοδότη του», μας λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου.
Και μπορεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος να αναμένει τη γνωμάτευση από το νοσοκομείο όπου πήγε για τις πρώτες βοήθειες προκειμένου να υποβάλει μήνυση, αλλά αποτελεί μάλλον την εξαίρεση.
Τουλάχιστον έξι καταγγελίες για ξυλοδαρμό εργαζομένου έχει δεχτεί η ΓΣΕΕ από τον Απρίλιο, ενώ πολλαπλάσια είναι τα βίαια περιστατικά που περιλαμβάνουν εκφοβισμό, απειλές και εξύβριση, συνήθως όταν οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, ωστόσο φοβούνται και διστάζουν να συνεχίσουν την καταγγελία τους στις αρμόδιες αρχές, μας ενημερώνει το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και γραμματέας Τύπου και δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.
- διαβάστε περισσοτερα στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Σωτήρχου στην ΕφΣυν ΕΔΩ