ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Συναγερμός στη Χαλκιδική - 50 κρούσματα σε εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων

Θετικοί βρέθηκαν στον κορονωϊό 50 από τους 300 εργαζόμενους μεγάλου εργοστασίου τροφίμων στην Χαλκιδική, το οποίο δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες όταν δύο εκ των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης..
ελιάς που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, εμφάνισαν συμπτώματα κορονωϊού.
Όταν διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες είναι πιθανό να νοσούν από κορονωϊό, το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Από τα τεστ που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Πολύγυρου, προέκυψε ότι 50 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Αυτοί βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμοί, καθώς ουδείς έχει σοβαρά συμπτώματα της νόσου.
Την είδηση επιβεβαιώνει μέσω του OPEN η νομική σύμβουλος της εταιρείας. Όπως λέει «είναι όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους. Έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλαδή τα μέλη των οικογενειών παρ’ όλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας».
Σύμφωνα με την ίδια, το εργοστάσιο έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας.
Παράλληλα σημείωσε ότι «ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειές τους είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκαν θετικές, ήταν τα δύο πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν θετικά, είχαν πάει στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα όμως όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν μόνο αυτές οι δύο κυρίες».