ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Κι εντάξει ο Βαξεβάνης να «παίζει» με τον Άδωνι, ο Κοττάκης όμως;

Τελικά είναι πλέον υπουργός χωρίς αρμοδιότητες ο Άδωνις Γεωργιάδης ή υπουργός με αρμοδιότητες τα ζαρζαβατικά;
Το γεγονός είναι ένα: ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απέκτησε αναπληρωτή υπουργό. Αυτό είναι το σίγουρο. Νίκος Παπαθανάσης. Από τη θέση του υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και.. αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης.
Κάπου εδώ λοιπόν αρχίζει το πανηγύρι. Τι έγινε; Μήπως ο πρωθυπουργός, μην τολμώντας να πειράξει τον αγαπητό μου Άδωνι Γεωργιάδη, τον άφησε στη θέση του αλλά δίχως σημαντικές αρμοδιότητες;Ο άσπονδος εχθρός του Άδωνι, ο Κώστας Βαξεβάνης, ξεκίνησε το δούλεμα στο Twitter: «Είναι ο πρώτος ανασχηματισμός στην Ιστορία, που μετατρέπει τον Υφυπουργό σε πραγματικό Υπουργό δίνοντάς του αρμοδιότητες και τον Άδωνι Γεωργιάδη από Υπουργό σε έρμα ενός συμβιβασμού. Υπουργός με... ολίγη και πολλά νεύρα».
Το έγραψε σε εμάς και η Χριστίνα Κοψίνη για το δίδυμο Άδωνι - Παπαθανάση: «Η αναβάθμιση του κ. Παπαθανάση αποτελεί και μια ευθεία προειδοποίηση προς τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να μετακινήσει, αν και όλοι γνωρίζουν ότι αυτός πού "έτρεχε" το υπουργείο, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, δεν ήταν άλλος από τον υφυπουργό».
Ο Βαξεβάνης, εν τω μεταξύ, συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο: «Μετά την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παπαθαναση σε Αναπληρωτή Υπουργό, ο Αδωνις Γεωργιάδης μένει με μοναδική αρμοδιότητα τον Άρη Πορτοσαλτε. Κρίμα και είχε κάνει μόνο ένα μπάνιο».
Ο Άδωνις φυσικά δεν τα άφησε αναπάντητα τα πειράγματα και καλά έκανε. «Μιλάμε για κανονική ψύχωση...μου θυμίζει εκείνον τον επιθεωρητή Ντρέιφους με το τικ...» έγραψε για τον ίδιο τον Βαξεβάνη. Ενώ δήλωσε και συγκινημένος για την αναβάθμιση του κ. Παπαθανάση: «Ένας κύριος και αληθινά εξαιρετικός συνεργάτης, όχι μόνον χάρηκα για την πρόοδο του αλλά αληθινά συγκινήθηκα σήμερα. Πέρα ως πέρα του άξιζε»
Κι από το πρωί σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης βγαίνει σε διάφορα ΜΜΕ και μας λέει πως ναι μεν του αφαιρέθηκαν κάποιες αρμοδιότητες (για τις επενδύσεις), αλλά του δόθηκαν κάποιες άλλες.
Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης που δεν είναι και... Βαξεβάνης, εμμονικός δηλαδή απέναντι στον υπουργό. Ο Κοττάκης λοιπόν μιλάει ευθέως για υποβάθμιση και για «τον εξευτελισμό που επιφύλαξε ο Μητσοτάκης στον Άδωνι».
Ουπς! Πολύ βαρύ δεν ακούγεται; «Τον υποχρεώνει», γράφει, «να υπογράψει τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας των επενδύσεων και των ΣΔΙΤ στον μέχρι σήμερα υφυπουργό του. Τον αποδοκιμάζει και του αφαιρεί τη δυνατότητα να είναι συνομιλητής του επιχειρηματικού κόσμου».
Και επισημαίνει, ο Μανώλης Κοττάκης –της δεξιάς και συντηρητικής «Εστίας» υπενθυμίζω– πως στον Άδωνι «έμεινε η αρμοδιότητα για τις τιμές των ζαρζαβατικών».
Αν μετά απ΄ όλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει να δηλώνει ευτυχής με όσα έγιναν, εμείς τι να πούμε;
Ας του δώσουμε συγχαρητήρια, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε λιγότερο. Μπράβο σας κύριε υπουργέ, συγχαρητήρια λοιπόν. Και σε ακόμα... λιγότερες αρμοδιότητες.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn