ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος

Aπεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος, έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια.
Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1966 από την εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Ακολούθησαν οι εφημερίδες..
«Ελεύθερος Κόσμος», «Εσπερινή Ώρα», «Σημερινά», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Πρώτη» και «Βραδυνή». Από το 1970 έως και το 1992 εργάστηκε στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και διετέλεσε Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ1, ενώ, από το 1982 κι έπειτα, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας», αναδεικνύοντας θέματα και προβλήματα του νησιού με το οποίο συνδέθηκε στενά.
Ο Σπύρος Νικολόπουλος εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους συναδέλφους, ενώ διετέλεσε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.
Η κηδεία του Σπύρου Νικολόπουλου θα γίνει αύριο στην Αίγινα. (πηγή φωτογραφίας: aeginaportal)