ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Μετακινείται ο διοικητής του Α.Τ. Πόρου μετά τις καταγγελίες για πλημμελείς ελέγχους

Ένωση αστυνομικών κατά δημάρχου

Τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου αποφάσισε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο νησί, καθώς θεωρήθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι που γίνονταν, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν ήταν επαρκείς. Καταγγελίες έκανε..
ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης. «Δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων από κανέναν άλλο, πλην του δήμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.
Η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος (έχει υποβάλει ένσταση κατά της μετακίνησής του), βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ σημειώνεται ότι τα κρούσματα στον Πόρο έχουν ανέλθει στα 30.
«Κάναμε πολλά τεστ, αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά για το νησί μας και μια άλλη διαφορά σε σχέση με άλλα μέρη είναι ότι εδώ δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων, εκτός από το δήμο. Αλλά ο δήμος δεν μπορεί να κάνει την Αστυνομία, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, μιλώντας στον Θέμα 104,6.
«Επί δύο μήνες προσπαθούσα να πείσω της Αστυνομία να κάνει αυτή τη δουλειά» κατήγγειλε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα έκρουε τον κώδωνα της έλλειψης ελέγχου προς την μεριά των αρμόδιων Αρχών.

Ένωση αστυνομικών κατά δημάρχου - «Να ζητήσει συγγνώμη πριν τον εκθέσουν τα γεγονότα»

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα».
Και προσθέτει: «Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε. Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;».