ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαχρήστου

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών ο δημοσιογράφος Αναστάσιος (Τάσος) Παπαχρήστου.
Ο Τάσος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως αθλητικός συντάκτης από την εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ». Έχοντας αμείωτο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και έχοντας υπάρξει ο ίδιος αθλητής του στίβου στη..
γενέτειρά του, συνέχισε στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» την κάλυψη του ρεπορτάζ του κλασικού αθλητισμού και μετέπειτα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», έως τη συνταξιοδότησή του.
Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του, ο Τάσος Παπαχρήστου ασχολήθηκε με την κάλυψη και τον έγκυρο σχολιασμό αγώνων των περισσοτέρων αθλημάτων και μετείχε σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό για τη μετάδοση παγκοσμίων πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών Αγώνων. Υπήρξε ένας ευγενής δημοσιογράφος που υπηρέτησε το λειτούργημα με ζήλο και συνέπεια, επιδεικνύοντας ήθος και συναδελφικότητα σε όλο του τον επαγγελματικό βίο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Το “Έθνος” τον αποχαιρετά:
Eνας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος του «ΕΘΝΟΥΣ» έφυγε από τη ζωή… Ο Τάσος Παπαχρήστου, επί χρόνια αθλητικός συντάκτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Τάσος υπήρξε μεταξύ άλλων γραφείο Τύπου στην Αρση Βαρών και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, ενώ ήταν προσωπικός φίλος και κουμπάρος του Πύρρου Δήμα, μια φιλία που κρατούσε από τη χρυσή εποχή της Dream Team της Αρσης βαρών.
Ο Τάσος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε σφαιροβόλος στον Ηρακλή και φίλαθλος της ίδιας ομάδας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο «Εθνος», απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια…
Καλό ταξίδι Τάσο…