ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

 Τους πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη κι αυτοί τα ρίχνουν στον τσοπάνη που δεν φύλαγε καλά το κοπάδι του! Εχει συμβεί επανειλημμένως με τούτη την κυβέρνηση. Κάθε φορά που στριμώχνεται και καλείται να δώσει εξηγήσεις για πράξεις ή παραλείψεις υπουργών της, για άκομψες επιλογές του επικεφαλής της, για προκλητικές αποφάσεις που κινούνται στα όρια της..
νομιμότητας, για χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ φίλων και συγγενών, για αθέτηση δεσμεύσεων, ακολουθεί την τακτική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Εγινε χαμός με τη λίστα Πέτσα; Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει τον Καλογρίτσα για να αποκτήσει ερείσματα στην περιοχή της επικοινωνίας. Παρεμβαίνει ωμά στη Δικαιοσύνη, με τον έναν υπουργό να προαναγγέλλει φυλάκιση της Τουλουπάκη και τον άλλον, τον αρμόδιο, να απορεί δημοσίως επειδή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν αρχειοθέτησε και τις δέκα υποθέσεις των πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis; Ναι, αλλά ο Παπαγγελόπουλος είχε στήσει παραδικαστικό κύκλωμα με στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας τον κάλυπτε και τον καθοδηγούσε και πρέπει, όπως δήλωσε ο... επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α. Γεωργιάδης, να αντιμετωπίσουν την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας.
Χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές και να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο, ενώ η χώρα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας λόγω των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας; Ναι, αλλά τα ίδια έκανε και ο Πάνος Καμμένος όταν ήταν υπουργός Αμυνας.
Αναθέτουν υπουργοί και γραμματείς σε άσχετες επιχειρήσεις δουλειές που βγάζουν μάτι και δημιουργούν βάσιμες υποψίες για παράνομη συναλλαγή; Ναι, αλλά ο Πολάκης ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάπνιζε αρειμανίως και δημοσίως παραβιάζοντας τον αντικαπνιστικό νόμο.
Αφήνουν απροστάτευτη την πρώτη κατοικία; Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει τη λήξη της προστασίας τον Ιούνιο του 2020. Εγιναν στάχτη 35.000 στρέμματα στην Κορινθία; Ναι, αλλά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για την οποία ευθυνόταν σε μεγάλο βαθμό η κλιματική αλλαγή, όπως είχε δηλώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ, πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη η προηγούμενη κυβέρνηση.
Τελευταίο κρούσμα το θέμα των συντάξεων. Με στόμφο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πως θα εφαρμόσει την απόφαση των δικαστηρίων και όρθιοι οι βουλευτές του κόμματος τον χειροκροτούσαν όπως τους είχαν διατάξει να κάνουν, αλλά όταν αποκαλύφθηκε ότι η «γενναιοδωρία» του ήταν και κολοβή γιατί άφηνε απ’ έξω την πλειονότητα των δικαιούχων και αντισυνταγματική γιατί ερμήνευε τη δικαστική απόφαση κατά πώς εξυπηρετούσε την κυβέρνηση, η «ομάδα αλήθειας» ή μάλλον η «ομάδα χοντρής εξαπάτησης» ξεκίνησε να παίζει το γνωστό βιολί: «Η προηγούμενη κυβέρνηση φταίει».
Η αλαζονεία έχει αγκυροβολήσει στα μυαλά των κυβερνώντων. Το θράσος περισσεύει στον καθημερινό λόγο των παραγόντων της παράταξης και στην αρθρογραφία των δημοσιολόγων των μπουκωμένων μέσων ενημέρωσης. Η σοβαρότητα έχει δραπετεύσει. Πορεύονται κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Σε λίγο θα ξαναθυμηθούν τον Πετσίτη, τη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο, ενδεχομένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαιτήσει από τον Τσίπρα να πει στον ελληνικό λαό τι έκανε, πέραν των επίσημων επαφών του, όταν πήγε στις κηδείες του Τσάβες και του Κάστρο. Μήπως έκανε μαθήματα κατάληψης της εξουσίας (ασκήσεις εφόδου στα κέντρα εξουσίας, σκοποβολή, πορείες στα βουνά) και εφαρμογής σοσιαλιστικών μεθόδων εναντίον των αστών και των κομμάτων τους; Πάντως το οπλοστάσιο δεν είναι ανεξάντλητο. Τα πυρομαχικά κάποτε θα τελειώσουν.

- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι από την ΕφΣυν