ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Χάνεται το στοίχημα του τουρισμού και για τον Αύγουστο

Επιβεβαιώνονται οι χειρότερες προβλέψεις για τις αφίξεις από το εξωτερικό, την ώρα που η πλειονότητα των Ελλήνων επιλέγει διακοπές σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια. Με την πληρότητα να αγγίζει μετά βίας στο 25% τον Ιούλιο, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις κλείνουν άρον άρον για να μειωθεί η χασούρα.
Oσο κι αν άπαντες, φορείς εντός.. και εκτός τουρισμού, θέλουν να αποφύγουν τις συγκρίσεις με την περυσινή χρονιά, δεν παύει να είναι γεγονός ότι ο Ιούλιος, ο πρώτος μήνας της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, έκλεισε με την κίνηση περίπου στο 1/4 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε είχε καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων -αεροπορικών και οδικών- που είχαν φτάσει στα 6 εκατομμύρια (3,9 εκατομμύρια αεροπορικές και 2,1 εκατομμύρια οδικές αφίξεις). Φέτος τον Ιούλιο ο αριθμός των εισερχομένων στις πύλες εισόδου της χώρας κυμαίνεται μόλις και μετά βίας πέριξ του 1,5 εκατομμυρίου.
Το ναυάγιο του τουρισμού σε αριθμούς
■1,5 εκατομμύριο είναι κατ’ εκτίμηση οι αφίξεις του Ιουλίου, από 6 εκατομμύρια τον περσινό Ιούλιο.
■ 22%-25% εκτιμάται η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Ιούλιο, ισχνές οι επιδόσεις και του Αυγούστου.
■10% μετά βίας η πληρότητα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
■ 70% μειώθηκαν οι πτήσεις τον Ιούλιο.
■ 3,5-4 δισ. ευρώ το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τις τουριστικές εισπράξεις το 2020, από 18,2 δισ. ευρώ το 2019

- από εκτενές ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο protothema.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)