ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Αύριο θα με συλλάβουν γιατί είμαι Παναθηναϊκός!

Όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακαλύπτει «ανεύθυνες κοινωνικές συμπεριφορές»… Μια Γιαμαρέλλου, έναν Αμβρόσιο, τους ξέρει ο υπουργός;

του Χρήστου Ξανθάκη

Ναι, ναι, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, αλήθεια λέω, σας τ’ ορκίζομαι, ματημπαναγία, αύριο θα με πάνε ράιτ θρου στην ψειρού. Τα περιπολικά θα έρθουν, ίου ίου ίου, να με συλλάβουν και να με στείλουν αυτόφωρο.
Γιατί; Διότι είμαι Παναθηναϊκος!
Εντάξει, δεν εκπλήσσομαι, το ήξερα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά απ’..
τις χθεσινές πρωτοβουλίες Χρυσοχοΐδη. Με είχε πάρει μάλιστα τηλέφωνο ο ίδιος ο υπουργός ΠροΠο και με προειδοποίησε.
«Χρήστο το ξέρεις, σε πάω», μου είπε. «Είσαι ο αγαπημένος μου αρθρογράφος. Κάθε μεσημεράκι περιμένω πότε θ’ ανεβάσεις το κείμενό σου στο Newpost για να το διαβάσω. Αλλά, δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος να σε στείλω στον εισαγγελέα. Μη, μην πεις τίποτα, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, δέχομαι πολύ ισχυρές πιέσεις. Δεν γίνεται ρε φίλε να βγαίνεις φόρα παρτίδα και να διαδίδεις ότι τα μισά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι “πέτσινα”! Είπαμε να είσαι Παναθηναϊκός, να το ανεχτούμε, πάει στο διάολο. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με θέματα δημόσιας ψυχολογίας. Λυπούμαι πολύ, αλλά…»
Έτσι ακριβώς μου τα είπε ο υπουργός, λέξη προς λέξη. Και να ‘ταν μόνο αυτό, πάλι καλά. Αμέσως μετά, στο δεκάλεπτο επάνω, ντριν ντριν τηλέφωνο απ’ την Ιερά Σύνοδο, στη γραμμή ο Ιερώνυμος. Άντε ξανά μανά τα ίδια:
«Χρήστο το ξέρεις, σε πάω. Είσαι ο αγαπημένος μου αρθρογράφος. Κάθε μεσημεράκι περιμένω πότε θ’ ανεβάσεις το κείμενό σου στο Newpost για να το διαβάσω. Αλλά, δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος να σε στείλω στον εισαγγελέα. Μη, μην πεις τίποτα, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, δέχομαι πολύ ισχυρές πιέσεις. Δεν γίνεται ρε φίλε να βγαίνεις φόρα παρτίδα και να διαδίδεις ότι ο κορωνοϊός κολλάει με τη Θεία Κοινωνία! Είπαμε να είσαι κουμμούνι, να το ανεχτούμε, πάει στο διάολο. Αλλά, εδώ έχουμε να κάνουμε με θέματα δημόσιας θρησκείας. Λυπούμαι πολύ, αλλά…»
Και πάει λέγοντας. Tα διευκρίνισε όλα άλλωστε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξηγώντας γιατί θα στέλνει αναρτήσεις στην εισαγγελία. Με δικά του λόγια:
«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».
Σήμερα λοιπόν θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα για να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αύριο θα πάρουμε όλα μέτρα για να μην απειληθεί η δημόσια ασφάλεια από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μεθαύριο θα πάρουμε όλα μέτρα για να μην απειληθεί η δημόσια περιουσία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Και μην μπουν στη μέση και τίποτε εθνικά θέματα (γειά σας κύριε Ταγίπ, καλησπέρα είπαμε;), γιατί εκεί πια να δεις παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Ποιος διάλογος ρε φίλε τώρα, ποια ανταλλαγή απόψεων και ποιος Βολταιρος που διαφωνεί με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος το δικαίωμά σου να το λες; Στον εισαγγελέα όλοι και όλες, στο εδώλιο ατάκα κι επί τόπου, στη μπουζού με ψωμί και νερό ώσπου να βγάλει ο ήλιος κέρατα! Για να μάθετε άλλη φορά ρεμάλια να επιδεικνύετε «ανεύθυνες κοινωνικές συμπεριφορές»…

Y.Γ. 1: Όταν λέμε ότι είμαστε φιλελεύθεροι αδερφέ, να είμαστε σε όλα. Όχι μόνο στη μπίζνα!

Υ.Γ. 2: Όπως υπενθύμισε χθες ο νομικός και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Βασίλης Σωτηρόπουλος, υπάρχει το άρθρο 191 του ποινικού κώδικα που σημειώνει:
«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».
Το έχει διαβάσει ο υπουργός ή είχε και αυτό την τύχη του Μνημονίου;

Υ.Γ. 3: Μια Γιαμαρέλλου, έναν Αμβρόσιο, τους ξέρει ο υπουργός; Τους έχει υπόψη του;

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr