ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε σε 3 μήνες την υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο

«Είναι σοκαριστικό το πώς κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο» σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown. H επίθεση στον πρωθυπουργό και την..
κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχείριστηκαν την πανδημία έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «φιλότιμου» και «εθνικού εμβολίου» κατά του κορονοϊού. 
Σε αποκλειστική συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή, ο Τσίπρας δεν κρύβει την ανησυχία του για την νέα έξαρση της πανδημίας.
Κάνει λόγο για «αλλεπάλληλες παλινωδίες και αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown» και καταγγέλλει τον παραγκωνισμό των ειδικών από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.
Παράλληλα, στο μέτωπο της οικονομίας κάνει λόγο για «κραυγαλέα αδυναμία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «να βάλει φρένο στην οικονομική καταστροφή», εκφράζει την πεποίθησή του πως οι χαμένοι της κρίσης θα είναι πάλι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στηλιτεύει την απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει εδώ και τέσσερις μήνες εργαζόμενους και επιχειρήσεις και χαρακτηρίζει «βαθιά οπισθοδρομικές» τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, σημειώνοντας πως δεν είναι κάτι άλλο από «προτάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ».
Επιπλέον, παίρνει θέση για όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας και την αντίδραση της Ελλάδας, ενώ τέλος ξεδιπλώνει τον οδικό χάρτη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.