ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Animasyros: Με φυσικές και διαδικτυακές προβολές το φετινό φεστιβάλ

Θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου


Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ Animation τ, θα διεξαχθεί για 13η συνεχή χρονιά, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου..Ανταποκρινόμενο στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Animasyros 13 υιοθετεί μία νέα μορφή, αυτή του «Phygital». Δηλαδή και physical και digital προβολές. Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου, ενώ το σημαντικότερο μέρος αυτού θα προβληθεί και σε live streaming, μέσω πλατφόρμας, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή, από οποιοδήποτε σημείο της γης, ότι παρακολουθεί το Animasyros 13 την ώρα που αυτό συμβαίνει φυσικά.
Στη φετινή του έκδοση το Animasyros επεκτείνεται και γεμίζει με την τέχνη της εμψύχωσης όλο το νησί της Σύρου. Συγκεκριμένα, όλες οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με την Ερμούπολη να αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς, ενώ κάθε μέρα θα προστίθεται και ακόμα ένας οικισμός του νησιού στο χάρτη του Animasyros.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Το Animasyros 13 θα φιλοξενήσει τα διαγωνιστικά τμήματα Διεθνές και Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Τηλεοπτικές και κατά Παραγγελία ταινίες. Ηδη περισσότερες από 2.600 ταινίες έχουν κατατεθεί συνολικά διεκδικώντας ένα από τα βραβεία του Animasyros! Η διαδικασία προεπιλογής έχει ολοκληρωθεί και οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο.
Επιπλέον, θα δοθούν ακόμα δύο βραβεία: το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το βραβείο Καλύτερης Ελληνόφωνης Ταινίας που απονέμεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.