ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Στέκια: Οι Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) στην ΕΡΤ2

Εκτός από εκείνους που θεωρούν το αυτοκίνητο ένα απλό, χρηστικό μέσο μεταφοράς, υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ανθρώπων, που διακρίνει σ’ αυτό κάτι παραπάνω. Τα «κλασικά αυτοκίνητα» δεν αποτελούν για ορισμένους «ξεπερασμένα σαραβαλάκια» με πολλά μηχανολογικά προβλήματα αλλά κινούμενα στολίδια, η αποστολή των οποίων είναι με..
την κυκλοφορία τους να ομορφαίνουν τους δρόμους, παρά να σκονίζονται ή να σαπίζουν σε κάποια αποθήκη.
Πρόκειται για τα μέλη της παλαιότερης λέσχης Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου: της ΦΙΛΠΑ. Το κλασικό αυτοκίνητο (αυτοκίνητο ηλικίας άνω των 30 ετών) ορίζει για ορισμένους ένα μέσο σύνδεσής τους, είτε με την παιδική τους ηλικία, είτε με αλλοτινές εποχές.
Όλα τα μέλη της ΦΙΛΠΑ τρέφουν βαθιά αγάπη για τα αυτοκίνητά τους και δεν θα τα αντάλλαζαν με κανένα νέο σύγχρονο αυτοκίνητο. Μεριμνούν για εκείνα, ώστε να τα κρατήσουν λειτουργικά, τα αναπαλαιώνουν, τα επιδιορθώνουν και τα φροντίζουν με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη. Στη ΦΙΛΠΑ μπορεί κανείς να γνωρίσει ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος, να λάβει συμβουλές αλλά και έμπρακτη βοήθεια για τη συντήρηση/αναπαλαίωση του οχήματός του, να συμμετέχει στις διοργανώσεις και στα Ράλλυ της.

Τα τελευταία, δε, δεν αφορούν ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς ταχύτητας, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αφορμή για «κοινωνικοποίηση», που τα έχει όλα: γλέντι, φάρσες, ουσιαστική συνύπαρξη των οδηγών και των αυτοκινήτων στον δρόμο, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια του ενός για τον άλλον.
Οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών είναι ισχυροί και αρμονικοί, ανεξάρτητα από την ηλικία, την κοινωνική θέση, τον αριθμό ή τη μάρκα του αυτοκινήτου που έχει ο καθένας τους.
Ξεναγοί μας στη ΦΙΛΠΑ είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Γιάννης Ασμάτογλου (ταμίας ΦΙΛΠΑ), Γιώργος Γεωργακόπουλος (μέλος ΦΙΛΠΑ) Ελένη Καγκάδη (μέλος ΦΙΛΠΑ), Έφη Καγκάδη (μέλος ΦΙΛΠΑ), Κωνσταντίνος Ντάβος (μέλος ΦΙΛΠΑ), Παύλος Ντάβος (μέλος ΦΙΛΠΑ), Κώστας Ξέστερνος (μέλος ΦΙΛΠΑ), Μάνος Παλαβίδης (υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προβολής ΦΙΛΠΑ), Γιάννης Παπαχρυσός (ταπετσέρης αυτοκινήτων), Νίκος Πικόπουλος (μέλος ΦΙΛΠΑ), Σακέ-Δανάη Σανταμούρη (Γραμματεία / μέλος ΦΙΛΠΑ) Αθανάσιος Σινάνογλου (μέλος ΦΙΛΠΑ), Robert Smith (αντιπρόεδρος ΦΙΛΠΑ), Τάκης Φωτεινόπουλος (πρόεδρος ΦΙΛΠΑ), Ανθή Χατζηνικολάου (μέλος ΦΙΛΠΑ), Γιώργος Χωριανόπουλος (μέλος ΦΙΛΠΑ).

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάρκος Χολέβας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης GSC.
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης.
Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης.
Μίξη ήχου: Δημήτρης Μυγιάκης.
Διεύθυνση παραγωγής: Τάσος Κορωνάκης.
Αρχισυνταξία: Ηλιάνα Δανέζη.
Οργάνωση παραγωγής: Ήρα Μαγαλιού.
Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Φίλιππος Ζαμίδης.
Μουσική σήματος: Blaine L. Reininger.
Σχεδιασμός τίτλων αρχής / Motion Graphics: Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.
Εκτέλεση παραγωγής: Μαρίνα Ευαγγέλου Δανέζη για τη Laika Productions.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. 2020

ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ
Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στις 20:00 στην ΕΡΤ2
«ΦΙΛΠΑ»