ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

«Απεβίωσε ο θείος Γιώργος»

Δεν μπορούσες παρά να το αγαπήσεις τούτο το παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ

Ο Νίκος Παπανδρέου, γιος του Ανδρέα, αποχαιρέτησε τον θείο του, Γιώργο Παπανδρέου (ετεροθαλή αδερφό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ), με ένα κείμενο, υψηλής ευαισθησίας, στο fb. Τίτλος του: «Απεβίωσε ο θείος Γιώργος».
Είναι αποκαλυπτικό τού ιδιόρρυθμου χαρακτήρα τού εκλιπόντος, με πληροφορίες για την αγάπη τους στις γυναίκες, για την εμμονή του με τα κλειδιά («κρέμασε σαν αγκίστρια όλα τα κλειδιά των σπιτιών που έζησε»), για την..
εκτίμησή του στα γυαλιά ηλίου (συνδυάζονται με διάφορα γεγονότα και τα κράτησε όλα στο σπίτι του στην Κηφισιά, περίπου πενήντα) και για την απόπειρα αυτοκτονίας στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ με μια σφαίρα «προσεκτικά στοχευμένη, λέει ο μύθος, για να μην κάνει πραγματική ζημιά».
Με λίγες λέξεις ο Ν.Π. περιγράφει μικρές πτυχές τής ζωής ενός ανθρώπου που έζησε κάτω από σκιές –του πατέρα καταρχάς και του ετεροθαλή αδερφού του στη συνέχεια. Πέρα από όλες εκείνες τις περίεργες μικρές λεπτομέρειες (όπως την αγάπη του για τα γκάτζετ, τον Μικρό Ήρωα και άλλα περιοδικά) παραθέτει και φωτογραφίες τού Γ.Π. από τα νεανικά του χρόνια.
Το κείμενο ακολουθεί. Διαβάστε το στο Harddog ΕΔΩ