ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

«Αργος»: Τι άλλαξε σήμερα για τον κύριο Σαββίδη;

«Καλό θα ήταν να απαντήσει για τους πραγματικούς λόγους της απόφασης αναστολής έκδοσης του ΕΘΝΟΥΣ»

Στις αιτιάσεις του εκδοτικού οργανισμού του ΕΘΝΟΥΣ, περί «μονοπωλιακής κατάστασης στον χώρο της διανομής του Τύπου και τον έλεγχό της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», απαντάει το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος ΑΕ». Αναλυτικά:.

 Σε απάντηση ανακοίνωσης της Dimera Media Εκδοτική η οποία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την προσωπική επιχειρηματική απόφαση του κυρίου Ιβάν Σαββίδη να αναστείλει την έκδοση και του Έθνους της Κυριακής, επιχειρεί να ανακαλύψει εξωγενείς παράγοντες και να εμπλέξει την Άργος Α.Ε. σε δήθεν αθέμιτες πρακτικές, η εταιρεία μας, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της, αναφέρει τα ακόλουθα.
Η συνεργασία της Άργος ΑΕ με την Dimera Media Εκδοτική από την πρώτη ήμερα της επανέκδοσης της εφημερίδας «Έθνος» υπό τη νέα ιδιοκτησία ήταν και παραμένει άψογη, τηρώντας πάντοτε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία μας εδώ και 21 χρόνια.
Αυτό άλλωστε συνομολογήθηκε προσφάτως και από την ίδια την Dimera Media Εκδοτική ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου μια μόλις εβδομάδα πριν την απόφαση του κ. Σαββίδη να αναστείλει την έκδοση, παραδέχθηκε η εταιρεία αρμοδίως στη σχετική ακρόαση της Επιτροπής ότι η διανομή της εφημερίδας από την Άργος ΑΕ γίνεται με τρόπο επαγγελματικό, δίκαιο και εύλογο.
Προς απόδειξη των ανωτέρω η Άργος ΑΕ θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αμέσως μόλις αυτά καθαρογραφούν και χορηγηθούν στην εταιρεία μας. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι και η απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας Έθνος, έγινε και πάλι με προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη της Dimera Media Εκδοτική κ. Σαββίδη, χωρίς, ωστόσο, τότε να εκφράσει οιανδήποτε αιχμή για τις υπηρεσίες της Άργος ΑΕ. Άραγε τι άλλαξε σήμερα;
Θεωρούμε την ανακοίνωση της Dimera Media Εκδοτική τουλάχιστον ατυχή και αποπροσανατολιστική και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της Dimera Media Εκδοτική, οι οποίοι πλήττονται από την απόφαση της ιδιοκτησίας.
Είναι αδιανόητο επιχειρηματικές αποφάσεις, προσωπικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές, να χρησιμοποιούνται για να στοχοποιήσουν μια επιχείρηση όπως η Άργος ΑΕ με 200 εργαζόμενους και 1.500 συνεργάτες, η οποία συμβάλει καθημερινά και υπό δυσμενείς συνθήκες στη διαφύλαξη και τη διάδοση της Ελευθεροτυπίας. Η Dimera Media Εκδοτική και ο κύριος Σαββίδης καλό θα ήταν να απαντήσουν για τους πραγματικούς λόγους της απόφασης αναστολής αποφεύγοντας προσπάθειες αποπροσανατολισμού.