ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ανεργία; Έλα, μωρέ, ποιος ασχολείται;

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ζήτημα της ανεργίας έρχεται σταθερά πρώτο ανάμεσα στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τα επόμενα. Τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία αρχίζουν να θυμίζουν έντονα 2013.
Κι αυτό είναι τουλάχιστον τρομακτικό όταν μιλάμε για μια κοινωνία που μάτωσε για να ξεπεράσει την κρίση και την.. καταστροφή των Μνημονίων. Πριν καν προλάβει να πάρει μισή ανάσα, ο ελληνικός λαός βλέπει ξανά να του σπρώχνουν το κεφάλι κάτω από νερό.
Οι υπόλοιποι οικονομικοί δείκτες επιβεβαιώνουν τον οικονομικό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα.
Ο τουρισμός, που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αποτελεί το σύνολο της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.
Αλλά και οι δείκτες στη βιομηχανική παραγωγή και Στις εξαγωγές δείχνουν τη σοβαρή ύφεση που έρχεται. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας έχουν αποτύχει οικτρά.
Στα ΜΜΕ δεν υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες. Ο πρωθυπουργός την κάνει κάθε σαββατοκύριακο για τις παραλίες, η βασική κυβερνητική αγωνία είναι πώς θα διαχειριστεί τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που απέσπασε από την Ευρώπη, το πόρισμα Πισσαρίδη χαράσσει τον δρόμο για μεταρρυθμίσεις. Η ανεργία δεν είναι πρόβλημα για ν’ ασχοληθεί αυτή η κυβέρνηση.
«Αυτόν τον χειμώνα θα περάσουμε δύσκολα» είπε ο Άδωνις - συμπεριλαμβάνοντας προφανώς τον εαυτό του για να μην προκαλέσει. Αλλά κι αυτό μαζεύτηκε. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγούν στον κόσμο τι τον περιμένει.
Όταν το δει με τα μάτια του, θα βρουν κάποιον τρόπο να τον ενοχοποιήσουν. Την πανδημία. Ή τη διεθνή οικονομική κρίση. Ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Αυγή (07.8.2020)