ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Η τηλεργασία μπορεί να αυξηθεί έως και 300%

Οι επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον και όχι μόνο

Μπορεί να ξεκίνησε ως “αναγκαίο κακό” για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο, όχι μόνο τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, αλλά ενδυναμώνεται διαρκώς. Ο λόγος για την εξ αποστάσεως εργασία, η οποία όχι μόνο ήρθε για να μείνει, αλλά ίσως και για να..
γιγαντωθεί. Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, ο αριθμός των ατόμων, που εργάζονται από το σπίτι, μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300%, σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του νέου κορονωϊού.
Το τοπίο της απασχόλησης μεταμορφώνεται ριζικά, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι ανά τον κόσμο δηλώνουν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι για πάντα.
Η εκτεταμένη τηλεργασία αναμένεται να έχει ραγδαίες συνέπειες στο εργασιακό περιβάλλον και όχι μόνο. Για παράδειγμα, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη δισεκατομμυρίων ταξιδιών και μετακινήσεων των εργαζομένων, αλλά και τη σταδιακή μείωση των φυσικών εργασιακών χώρων γραφείων. “Μια μετατόπιση αυτού του μεγέθους θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τις μεταφορές και άλλους τομείς, με δισεκατομμύρια ταξίδια μετακινήσεων να εξαλείφονται κάθε χρόνο”, αναφέρουν οι αναλυτές.
- από το sepe.gr / περισσότερα ΕΔΩ