ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

«Ερχεται καταιγίδα περικοπών στα media του Σαββίδη»

Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει απόλυτα το τηλεοπτικό εγχείρημα με το Open αλλά και την έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, έγραφαν οι zoornalistas (EΔΩ).
Κι αυτό διότι ο επιχειρηματίας επεκτείνεται και πρoχωρά στη δημιουργία εγκαταστάσεων του Open στη Θεσσαλονίκη που αποτελούνται από ένα open space newsroom για τους δημοσιογράφους του σταθμού και της εφημερίδας..
ΕΘΝΟΣ και ethnos.gr με έδρα τη βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα όμως με κάποια άλλα δημοσιεύματα του διαδικτύου στον μιντιακό όμιλο Σαββίδη (Open, Εθνος) έρχεται «καταιγίδα περικοπών και απολύσεων» με πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της ιδιοκτησίας του Open περιλαμβάνονται μείωση προσωπικού που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 50 άτομα». Συγκεκριμένα ο Νίκος Καρούτζος γράφει στο bankingnews:
"«Το Σεπτέμβριο θα πηδάνε από τα παράθυρα». Σε αυτή τη φράση κορυφαίου στελέχους φαίνεται να συμπυκνώνονται οι επικείμενες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Open αλλά και συνολικά τα media του ομίλου Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Η κατάσταση στον όμιλο μοιάζει με καζάνι που βράζει καθώς ο επιχειρηματίας βλέπει ότι παρά τα κεφάλαια που έχει δαπανήσει τα αποτελέσματα είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών του.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό Open είναι το γεγονός ότι όλες οι εκπομπές βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί το Σεπτέμβριο ενώ γενικότερα δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός εν όψει της έναρξης του επόμενου τηλεοπτικού έτους από το Φθινόπωρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της ιδιοκτησίας του Open περιλαμβάνονται μείωση προσωπικού που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 50 άτομα.
Η μείωση προσωπικού θα προκύψει με μη ανανέωση συμβάσεων αλλά και απολύσεις.
Παράλληλα στο Έθνος θεωρείται δεδομένη αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου και η διατήρηση μόνο της εβδομαδιαίας έκδοσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων καθώς θα ακολουθηθεί η πρακτική να απασχολούνται εργαζόμενοι και στην εφημερίδα και στις ιστοσελίδες και τον τηλεοπτικό σταθμό.
Με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι θα μειωθούν τα κόστη αλλά γεννάται το ερώτημα αν η πολυαπασχόληση εντός ομίλου συμβαδίζει με τη νομοθεσία για τις τηλεοπτικές άδειες ως προς το σκέλος του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων."