ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη χωράει και νοσταλγούς της χούντας

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» H χούντα επιστρέφει στον τουρισμό, που αποκαλύπτει ότι ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, είναι υμνητής της δικτατορίας και θαυμαστής του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα.. τον κ. Λούλη. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
"Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των «ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ού αιώνα» και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις.
Όπως αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους. Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα.
Συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις."