ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αγωγή κατά της Google για λογοκρισία κατέθεσε η Γκάμπαρντ

Υποστηρίζοντας ότι η κυριαρχία της Google στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, η βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Χαβάη και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, Τούλσι Γκάμπαρντ κατέθεσε, χθες, αγωγή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα για λογοκρισία της εκστρατείας της, ζητώντας, παράλληλα. αποζημίωση..
ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Γκάμπαρντ καταγγέλλει ότι για περίπου έξι ώρες μετά την πρώτη τηλεμαχία για τις προεδρικές εκλογές στις 27 Ιουνίου, το Google ανέστειλε χωρίς προειδοποίηση τον λογαριασμό της καμπάνιας της, καθιστώντας αδύνατη την προβολή της κατά τη διάρκεια αναζήτησης στο διαδίκτυο και σε οτιδήποτε σχετίζεται με την εκπρόσωπο της Χαβάης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η Google αναφέρει ότι ο λογαριασμός της καμπάνιας αναστέλλεται αυτόματα αν υπάρξει μια απόκλιση στην πληρωμή ή καθυστέρηση καταβολής, αλλά η Γκάμπαρντ υποστηρίζει ότι η εταιρεία σκόπιμα εμπόδισε την πρόσβαση των Αμερικανών ψηφοφόρων στον λογαριασμό της, έχοντας πολλές φορές ασκήσει κριτική στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας για την ανάμιξή τους στην άσκηση πολιτικής και λογοκρισίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την χειραγώγηση των πολιτών από την Silicon Valley.
«Οι διακρίσεις και η λογοκρισία της Google κατά της καμπάνιας μου, δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η πλήρης κυριαρχία στην αναζήτηση στο διαδίκτυο και πως η αυξανόμενη παρουσία των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στον δημόσιο λόγο απειλεί τις βασικές αμερικανικές αξίες» δήλωσε η Gabbard.
- διαβάστε περισσότερα στο insideoutborders.com (ΕΔΩ)