ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ο Βαγγέλης στο ΚΟΚΚΙΝΟ ενός άλλου κόσμου

Άν όσοι πεθαίνουν μαζεύονται κάπου, ζηλεύω εκείνους που βρέθηκαν μπροστά σε αυτήν τη συνάντηση.
Φτάνει ο Βαγγέλης Καραγεώργος στα 53 του, τόσο ζωντανός, τόσο ευφυής, με αυτήν τη χαρακτηριστική του υπερκινητικότητα και τον περιμένει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, το ίδιο νέος, με τα μαύρα..
σπινθιροβόλα μάτια του. Πες ρε Γιώργο αυτό που μόνο εσύ σε μιά στιγμή θα βρεις να πεις για να τον κάνεις να σκάσει στα γέλια. Να σου απαντήσει ο Βαγγέλης αμέσως το ίδιο απρόσμενα, να πάψουνε όλοι εκεί περιμένοντας τη συνέχεια του μοναδικού διαλόγου σας...
Ο Βαγγέλης Βέκιος με τα σγουρά μακριά μαλλιά του ετοιμάζει το πρόγραμμα και ο Γιώργος Ξυλούρης έξω από το στούντιο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ, αυτού του άλλου κόσμου...
- από το fb του Κυριάκου Μαντουβάλου 
***
Η βραχνή αριστοφανική φωνή δεν θ' ακουστεί πια στους 105,5 και στην Κολοκοτρώνη.
Κι άλλη αναχώρηση τούτο τον μακρύ βαρύ Ιούλιο.
- από το fb του Νίκου Ξυδάκη
***
Στη Γένοβα γνωριστήκαμε πρώτη φορά. Σήμερα σε αποχαιρετούμε όλοι οι φίλοι και οι σύντροφοι σου, από όλο το φάσμα της Αριστεράς και των κινημάτων, οι συνάδελφοι σου, όσοι σε διάβασαν και σε άκουσαν και αγάπησαν την καρδιά και τη σκέψη σου.
Αντίο Βαγγέλη μας.
- από το fb της Ράνιας Σβίγκου
***
Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τότε που χάσαμε τον Ντάφυ μας, τον Giannis Triantafillou, κι ο Χάρος επέστρεψε στο κλαμπ της παλιάς "Ελευθεροτυπίας".
για να πάρει μαζί του ένα ακόμη πλάσμα ζόρικο, αμάσητο και περήφανο, τον παλιό μας υλατζή στην "Κυριακάτικη", τον Vaggelis Karageorgos...
δεν ξέρω αν μας έχει βάλει κάποιος στο σημάδι, αν μας κυνηγάει καμιά κατάρα.
γαμώ το σπιτάκι μου, νέα παιδιά ήταν και οι δύο, εκεί γύρω στα πενήντα, που έχεις χτίσει πια τη ζωή σου κι ετοιμάζεσαι να πάρεις μια αναπνοή και να πιείς ένα ποτάκι.
και το νήμα σου κόβεται...
τον Βαγγέλη Καραγεώργο τον γνώρισα πριν από καμιά εικοσιπενταριά χρόνια στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", όταν άρχισα να δίνω κομμάτια για τα media και το πολιτιστικό ένθετο.
ένα απόγευμα γνωριστήκαμε, όταν συζήταγα εγώ μ' έναν διπλανό του για μια μαλακία και κάτι δεν μου άρεσε και ρώτησα:
"ποιός χλέμπουρας το έκανε αυτό;"
για να γυρίσει ο Βαγγέλης, τάχα θιγμένος, και να μου πει:
"πρόσεχε φίλε, Χλέμπουρας εδώ!"
αυτό ήταν το παρατσούκλι του για όσους και όσες τον γνώριζαν λίγο περισσότερο, εμπνευσμένο από τον μυθικό ήρωα του Αρκά και τις περιπέτειές του.
είχε κάτι από Χλέμπουρα κι ο Βαγγέλης, σε μερικά σημεία του ταραχώδους βίου του, αλλά αυτά καλόν είναι να παραμείνουν πριβέ.
δεν είναι όλα για τα κοινωνικά δίκτυα...
θα τον θυμόμαστε ως έναν αξιαγάπητο χαβαλέ, ως έναν άνθρωπο με σπιρτόζικο πνεύμα, ως ένα γατί του χάρτινου σύμπαντος και ως έναν συνάδελφο ξηγημένο και στρέτο.
με ουκ ολίγες καλές ιδέες, όπως εκείνος ο ιστορικός τίτλος της "Κυριακάτικης" για την παρολίγον αγορά του "Πήγασου" από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο:
"Με την παρά του, για την κυρά του"!
αντίο Βαγγελάρα, αντίο ρε μαγκίτη των δρόμων και της νύχτας, ο τρίτος όροφος της Μίνωος δεν σε ξεχνάει ποτέ.
αρχίζουμε να λιγοστεύουμε πια και η οικογένειά μας μικραίνει...
in loving memory
- απο το fb του Χρήστου Ξανθάκη 
***
Δύσκολοι χρόνοι οι παρελθοντικοί. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται για ανθρώπους όπως ο Βαγγέλης.
Άγιος Παντελεήμονας, Βαρδούσια, Θεολογική, τροτσκιστικές οργανώσεις, διασπάσεις, κόντρα διασπάσεις, πορείες, Εξάρχεια, Οκτάνα, πάρτυ, παρέες, έρωτες, «σκάνδαλα», ιστορίες, κι άλλες ιστορίες, Pearl Jam, Camel άφιλτρο, Ελευθεροτυπία, Κοσμοθεωρείο, Γένοβα, Στο Κόκκινο, ΣΥΡΙΖΑ, Εφημερίδα των Συντακτών, τίτλοι, συσκέψεις, χιούμορ, ακραίος αυτοσαρκασμός.
Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν -βασικά- τρυφερός.
Γι αυτό αγαπούσε το "Smile" των Pearl Jam.
- από το fb του Νίκου Σβέρκου