ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ορίζονται νέες διοικήσεις σε ΑΠΕ και ΕΡΤ

Τι (δεν) είπε ο Στ. Πέτσας για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ

Mε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μία ημέρα μετά την επίσημη επιφόρτισή του με τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ.
Η πρώτη αυτή συνάντηση..
γνωριμίας έγινε σε θετικό κλίμα και εκδηλώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα θέματα, που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ο οποίος έχει πληρώσει και πληρώνει ακόμη πολύ ακριβά την πολυετή οικονομική κρίση.
Για το μείζον θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, αν και εξέφρασε διάθεση στήριξης του αυτόνομου ταμείου των Δημοσιογράφων, απάντησε σε σχετικές προτάσεις ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει νομοθετικά πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν εργοδότες κατά του 2%
Ενημέρωσε ότι σύντομα θα οριστούν νέες διοικήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, με βάση τις διαδικασίες, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το θέμα που προέκυψε με τους συναδέλφους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Για την ΕΡΤ, παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή και επανέλαβε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανησυχεί. Τόνισε ότι προτεραιότητα της υπηρεσιακής διοίκησης είναι η διευθέτηση των επειγουσών εκκρεμοτήτων όπως οι συμψηφισμοί που διευθετούν την διετία 2013 – 2015 και οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων.