ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Μια μετακόμιση εφημερίδας που θα προκαλέσει αίσθηση

Μετακόμιση σε άλλο κτιριακό συγκρότημα ετοιμάζει ημερήσια εφημερίδα, από τις παλαιότερες της Αθήνας. Όπως λένε πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει και είναι γνωστές στο προσωπικό, ή τουλάχιστον σε ένα μέρος του, η εφημερίδα θα αφήσει την πρώτη ιδιόκτητη στέγη στην οποία πέρασε σχεδόν τη μισή ζωή της και η απόκτηση της οποίας, όταν έγινε, απεδείκνυε την ευρωστία της σε..
έναν κλάδο εκδόσεων. Θα μπορούσαμε να την πούμε και «ιστορική στέγη», επειδή συνδυάστηκε με μια νέα και σύγχρονη εποχή για την εφημερίδα, αν και η κοιτίδα της υπήρξε για χρόνια στο κέντρο της Αθήνας σε έναν άλλο ιστορικό εκδοτικό κτίριο. Η μεταστέγαση, όταν επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί, θα προκαλέσει αίσθηση στον χώρο του Τύπου.
Η μετακίνηση θα περιορίσει το κόστος της έκδοσης, μαζί με άλλες κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει καταστεί ακριβώς γνωστό, τι θα συμβεί με τις κτιριακές εγκαταστάσεις που εγκαταλείπονται. Είναι πιθανό ότι το κτίριο μπορεί ακόμα και να πωληθεί, κάτι που, προφανώς, θα γίνει και επ’ ωφελεία της εφημερίδας η οποία έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου, αλλά είναι καθαρή από βάρη και χρέη ώστε να αξιοποιεί εκείνη όπως θέλει τα περιουσιακά της στοιχεία. Αντίθετα, δηλαδή, με άλλες εκδόσεις, κάποτε ισχυρές, που πέρασαν και περνούν από το… δημοπρατήριο.
Σύμφωνα με όσα –λίγα αλλά έγκυρα– πληροφορούμεθα, η μετακόμιση θα γίνει περί τα τέλη Αυγούστου (ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος), αν δεν αλλάξει ο προγρμματισμός ή δεν καθυστερήσει για κάποιους λόγους η εκτέλεσή του. Τα νέα γραφεία της εφημερίδας θα βρίσκονται στις παρυφές των βορείων προαστίων.
- από το μπλογκ του harddog