ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

«Πρωτοφανής η πολιτική δειλία της ΝΔ για τον Πολάκη»

«Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την εισήγηση για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.
«Σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής..

Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκόμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος, «μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη.
Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη.
Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Προηγουμένως η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και για την υπόθεση της ενδεχόμενης καταγραφης τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρ. αναπληρωτή υπουργού υγείας με τον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 8-2.
Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση και κατά ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε όταν απορρίφθηκε το αίτημα  Πολάκη να συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Επίσης ο Δ. Τζανακόπουλος έθεσε ζήτημα τήρησης των προθεσμιών του κανονισμού που προβλέπουν τριήμερη προθεσμία.

Δείτε και την αντίδραση Πολάκη: