ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Τα ΜΜΕ δεν πουλάνε απορρυπαντικά

Θεωρητικά τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις, σαν ολες τις επιχειρήσεις που οταν δεν κάνουν τζίρο και δεν εχουν κέρδη κλείνουν. Τα ΜΜΕ ωστόσο ειναι κατι περισσότερο, δεν πουλάνε απορρυπαντικά, παρέχουν πληροφόρηση και ενημέρωση που συνδέονται με την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Η σημερινή μετατροπή..
του 88,6 απο ενημερωτικό σε μουσικό ραδιόφωνο, ειναι μια κακή είδηση.Και για τους εργαζόμενούς του που μπαίνουν στις μεγάλες λίστες ανεργίας και για την ίδια την ενημέρωση.
Το πρόβλημα ξεκινάει απο τότε που καθε απίθανος τύπος μπαίνει στον χώρο των ΜΜΕ ανοίγει μια εφημερίδα, ενα κανάλι, ενα ραδιοφωνικό σταθμό, εκμεταλλεύεται την ανεργία και υποαπασχόληση των εργαζομένων στον χώρο για να τους δίνει λίγα ευρώ τα οποία χαρακτηρίζει μισθό, παίζει πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια και οταν διαπιστώσει πως αυτά δεν ευοδόθηκαν αποφασίζει να τα κλείσει. 
ο πρόβλημα ξεκινάει απο το οτι κανένας δεν ρωτάει εναν υποψήφιο μιντιάρχη που βρίσκει τα χρήματα για να δημιουργήσει ενα Μέσο και πως το συντηρεί οταν ειναι φανερά παθητικό.
Ειναι ενα πρόβλημα που δεν (θα επρεπε να) αφορά μόνο τους ανθρώπους των ΜΜΕ αλλα και την ίδια την κοινωνία...
Γιάννης Παντελάκης (fb)