ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πρώτο δυναμικό μήνυμα φοιτητών στην κυβέρνηση

Παρά τη ζέστη και το προχωρημένο του καλοκαιριού χιλιάδες φοιτητές έστειλαν το πρώτο δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση για την κατάργηση του ασύλου.
Στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι.. που συμπαραστέκονται στα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος έδωσαν μαζικά το «παρών» ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την δρομολογούμενη κατάργηση του ασύλου.
Κεντρικά συνθήματα τα «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» και «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε».
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πραγματοποίησε πορεία από την Πανεπιστημίου έως και τη Βουλή, όπου βρέθηκαν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν:
«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές»
«Το σύστημα γεννάει τους εγκληματίες, όχι το άσυλο και οι ελευθερίες»
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία»
Σε μία συμβολική κίνηση η πορεία κατέληξε στο Πολυτεχνείο με ομάδα φοιτητών να μπαίνει μέσα στο ίδρυμα και να φωνάζει συνθήματα.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ δική του ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
- πηγή: efsyn.gr