ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Επιστρέφει στα αμφιθέατρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Στα πανεπιστημιακά έδρανα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου επιστρέφει από το νέο ακαδημαϊκό έτος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ..
η οποία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/7) συνεδρίασης της  Συγκλήτου η οποία και αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».
 Ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές  αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.
Η συνεδρίαση της  Συγκλήτου δεν πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική διοίκηση αλλά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το οποίο βρίσκεται εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες αντιδράσεις φοιτητών  για την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα.
-πηγή: ethnos.gr