ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ έπειτα από σύντομη ασθένεια. Ο Χάουερ είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στο πρωτοποριακό φιλμ «Blade Runner».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Ρούτγκερ Χάουερ πέθανε στις..
19 Ιουλίου στο σπίτι του, ενώ κηδεύτηκε σήμερα.
Το επιβλητικό του βλέμμα και οι χαρακτηριστικές εκφράσεις στις ερμηνείες του τον ανήγαγαν σε έναν από τους πιο «δημοφιλείς» κακούς του σινεμά, ενώ συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές με μια καριέρα πέντε δεκαετιών.
Γεννημένος στο Μπρέκελεν, ο Ρούτγκερ Χάουερ ήταν γόνος καθηγητών υποκριτικής. Μεγάλωσε στο Άμστερνταμ και προτού τον κερδίσει η υποκριτική ακολούθησε διάφορα επαγγέλματα για να βγάλει τα προς το ζην.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά “Floris”. Το 1982, όμως, η καριέρα του απογειώθηκε όταν έπαιξε, στο πλευρό του Χάρισον Φορντ, το δολοφονικό, αλλά… συναισθηματικό ρομπότ, επικεφαλής συμμορίας στο μεγαλειώδες “Blade Runner” του Ρίντλεϊ Σκοτ.
Άλλες σημαντικές ερμηνείες του ήταν σε ταινίες όπως Flesh+Blood, Blind Fury, The Hitcher, Escape from Sobibor (κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β ανδρικό ρόλο), Nighthawks, Wedlock, Sin City, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Batman Begins, Hobo with a Shotgun, και The Rite.