ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Μια τόσο μακρινή απουσία

H ΕΡΤ2  στη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη μεταδίδει σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 23:00 την ταινία «Μια τόσο μακρινή απουσία».
Η ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985, τιμήθηκε με τα βραβεία Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας, καθώς και με Ειδική Μνεία Κριτικών.
Υπόθεση: Η Αγγελική, μια κοπέλα..
που «φτιάχνει τον κόσμο με το νου της», όπως την κατηγορεί η μητέρα της, εξεγείρεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να κλείσει την κατατονική αδελφή της Αλεξάνδρα στο ψυχιατρείο. Την παίρνει από εκεί μέσα και την οδηγεί στη γενέτειρά τους, στην Πελοπόννησο, όπου όμως και εκεί το κλίμα είναι εχθρικό και δυσοίωνο για τις δύο γυναίκες. Καταδιωκόμενες θα γυρίσουν στην πρωτεύουσα, θα κλειστούν σ’ ένα διαμέρισμα, και σε μια ύστατη απελπισμένη προσπάθεια να υπερασπιστεί την ελευθερία τους, η Αγγελική θα ταμπουρωθεί και θα κλείσει με καρφιά την πόρτα.
Δράμα, παραγωγής 1985.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σταύρος Τσιώλης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης.
Μοντάζ: Κώστας Ιορδανίδης.
Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης.
Ήχος: Θανάσης Αρβανίτης.
Σκηνικά: Μικές Καραπιπέρης.
Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Γιώργος Αρβανίτης, Σταύρος Τσιώλης
Παίζουν: Πέμυ Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Μηνάς Χατζησάββας, Ζαχαρίας Ρόχας, Μπέτυ Βαλάση, Κωνσταντίνος Τζούμας, Βίνα Ασίκη, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Κατερίνα Τσιώλη, Στέφανος Αλεξάνδρου, Κατερίνα Πετούση, Γιώργος Μελισσάρης, Νίκος Λύτρας. Διάρκεια: 80΄