ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ο Κοτζιάς καταγγέλλει εκδικητικές διώξεις στο ΥΠΕΞ

Πολιτική εκδικητικότητας και διώξεων στο ΥΠΕΞ καταγγέλλει ο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις απομακρύνσεις από τις θέσεις τους και την ακύρωση μετάθεσης διπλωματών που εργάστηκαν στις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό και το Κυπριακό.
O N. Kοτζιάς δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για "τη συνένοχη σιωπή «αρμόδιων» στελεχών..
της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης". Αναλυτικά ο πρώην ΥΠΕΞ σε δήλωσή του αναφέρει:

  • Χωρίς καμία ντροπή ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε την απομάκρυνση από τις θέσεις τους και την ακύρωση μετάθεσης διπλωματών που, πιστοί στην Πατρίδα και στον όρκο τους, εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια ευσυνείδητα, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Ο κος Δένδιας οφείλει να αντιληφθεί ότι η εποχή των ανεύθυνων αρχόντων έχει προ πολλού τελειώσει.
  • Η απόφασή του να απομακρύνει την κα Αθανασίου, Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, που μόλις πριν από 20 ημέρες (!) παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.
  • Η πολιτική της εκδικητικότητας στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΗΕ υιοθέτησε την ελληνική πρόταση για μια Κύπρο κανονικό κράτος, χωρίς σύστημα εγγυήσεων και κατοχικά στρατεύματα.
  • Οι διώξεις επεκτάθηκαν, επίσης, σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού, όπως ο πρέσβης στην Άγκυρα, κος Μαυροειδής. Ο τελευταίος υπηρετεί εκεί μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και οι συμφωνίες των ΜΟΕ (2015-6) με την τότε ΦΥΡΟΜ. Η δίγλωσση και υποκριτική κυβέρνηση της ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα «να παραπονιέται» που ο εκλεκτός της κ. Λουκάκης, παρέμεινε στο πόστο του πρέσβη στην Άγκυρα «μόνο» (!) πεντέμισι χρόνια (2012-2017). Ο τελευταίος, αν και διπλωμάτης εν υπηρεσία επέλεξε να παραμείνει στην Άγκυρα για ένα χρόνο ακόμα (2017¬8), και μάλιστα κάνοντας χρήση άδειας!
  • Με λύπη μου, επίσης, διαπιστώνω ότι όλα τα πιο πάνω γίνονται με τη συνένοχη σιωπή «αρμόδιων» στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.