ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

«Περάστε έξω παρακαλώ!» - Νέες απολύσεις στα media

Εκτός Ραδιοφώνου 24/7 και η Γιώτα Μιχαλοπούλου

Στις τελευταίες απολύσεις στο Ραδιόφωνο 24/7 του όμιλου Μάρη, την 24ωρη απεργία και την παραίτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων Δημήτρη Σούλτα (δείτε ΕΔΩ) ήρθε να προστεθεί μία ακόμη: αυτή της δημοσιογράφου Γιώτας Μιχαλοπούλου που
κρατούσε το μεσημεριανό ενημερωτικό μαγκαζίνο..
****
Η Γιώτα Μιχαλοπούλου σχετικά με την απόλυσή της έγραψε στο fb: "Να λοιπόν που ήρθε η πρώτη (ναι, είμαι πρωτάρα) απόλυση. Από το ραδιόφωνο 24/7.Οφείλω να ομολογήσω ωστόσο ότι δεν περίμενα να γίνει με τόσο εντυπωσιακό τρόπο. Και τόσο απλά ταυτόχρονα.
Η ερώτησή μου προς τον εργοδότη "ποιος με υποκινεί;" όπως αναφέρεται σαφώς στην ανακοίνωση της εταιρίας που δημοσιεύθηκε κιόλας για την απεργιακή κινητοποίηση δημοσιογράφων (δείτε ΕΔΩ), απαντήθηκε με ένα "περάστε έξω παρακαλώ".  Βλέπετε, στο νέο -δημοσιογραφικό- σκηνικό που διαμορφώνεται λόγοι απόλυσης δεν είναι μόνο οι διαφωνίες, οι αντιρρήσεις, ή οι συγκρούσεις. Είναι οι απλές και αυτονόητες ερωτήσεις."
****
Μετά το κλείσιμο του περιοδικού «BHMAGAZINO» και την  απομάκρυνση της διευθύντριας Λένας Παπαδημητρίου,καθώς και του υπευθύνου για τα βιβλία Νίκου Μπακουνάκη από την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Μαρινάκη απολύθηκαν η Δημήτρα Αθανασοπούλου (ελεύθερο) και η Κατερίνα Ανέστη (καλλιτεχνικό), δύο άτομα που είχαν μετακομίσει πρόσφατα από την Ελευθερία του Τύπου, ενώ απομακρύνθηκαν κι άλλοι τρεις εργαζόμενοι: δυο τεχνικοί, καθώς και ο υπεύθυνος για το σινεμά στα «ΝΕΑ» Ακης Καπράνος. Eπίσης, σύμφωνα με το enimerosi24 από το «Πρώτο Θέμα» απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι στο ατελιέ της εφημερίδας.
****
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Αργεντινής αποφάσισε να απολυθούν 354 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων Telam, επί συνόλου περίπου 900, καταγγέλλοντας τη χρησιμοποίησή του για πολιτικούς σκοπούς από την προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση, όπως μετέδωσε την Τρίτη το ίδιο το πρακτορείο. Τα συνδικάτα είχαν  αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας επ' αόριστον.