ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Και ο Σβέρκος απαντάει στον Κοροβέση

Μετά τον διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Αγγελο Τσέκερη, ήρθε η σειρά του Νίκου Σβέρκου, διευθυντή στο ΚΟΚΚΙΝΟ, να απαντήσει στον Περικλή Κοροβέση για τα όσα ανέφερε ο αρθρογράφος της ΕΦΣΥΝ -ΕΔΩ (ο Κοροβέσης είχε αφήσει αιχμές και προσωπικά κατά του ίδιου του Σβέρκου).
Στην απάντησή του ο διευθυντής του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο αφήνει αιχμές και κατά..
της ΕφΣυν (της οποίας υπήρξε συντάκτης) αναφέροντας πως ελπίζει μόνο ότι "η «Εφ.Συν.» να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της όπως έκανε πάντα: Μακριά από αυθεντίες και μικροπρέπειες".
Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Σβέρκου όπως εστάλη στην ΕφΣυν:  
Κύριε Διευθυντά,
 Διάβασα στο φύλλο του Σαββάτου 16/6/2018 το κείμενο του Περικλή Κοροβέση με τίτλο «Αριστερά: από το “καπνισμένο τσουκάλι” στον καπνιστό σολομό». Σε αυτό εκκινεί χαρακτηρίζοντας την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Αυγή» ως «φτηνιάρικο προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης» και συνεχίζει λέγοντας πως «το ίδιο συμβαίνει και με τον “Κόκκινο 105,5 FM”». Σημειώνει δε πως «η νέα διεύθυνση υπό τον κ. Σβέρκο ακολούθησε την ίδια γραμμή (οι αναγνώστες της “Εφ.Συν.” έχουν ιδία γνώμη από τα άρθρα που δημοσίευε ως συντάκτης μας)», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως «η ακροαματικότητα του “Κόκκινου” είναι τόσο μικρή, που συχνά δεν τον αναφέρουν στις μετρήσεις».
    Η πορεία και τα βιώματα του Περικλή Κοροβέση είναι γνωστά και δεν χρειάζονται την επιβεβαίωσή μου. Η μαχητική αρθρογραφία και η θητεία του ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι, δε, μερικοί σταθμοί σε μια πορεία αγώνων, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί σε όλες και όλους τον σεβασμό. Ωστόσο τα όσα υποστηρίζει προκάλεσαν την έκπληξή μου, για τους εξής λόγους:
    ♦ Εργάστηκα για πάνω από πέντε χρόνια στην «Εφ.Συν.». Υπήρξα εξ αρχής μέλος του συνεταιρισμού της, βρισκόμουν στην Κολοκοτρώνη 8 όταν φτιάχναμε τα πρώτα δοκιμαστικά φύλλα της, αρκετές εβδομάδες προτού κυκλοφορήσει στα περίπτερα. Κατά την καθημερινή μου παρουσία στα γραφεία της, ουδέποτε ο Περικλής Κοροβέσης εξέφρασε κάποια άποψη για την εργασία μου. Δεν είπε τίποτα σχετικό ούτε σε μένα προσωπικά, ούτε στα όργανα της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας, ούτε στη διεύθυνσή της, ούτε μίλησε σχετικά σε κάποια γενική συνέλευση του συνεταιρισμού ή σε κάποια άλλη σύσκεψη για την ποιοτική της αναβάθμιση. Είναι λοιπόν απορίας άξιον, τρεις μήνες μετά την αποχώρησή μου από την «Εφ.Συν.», τι τον παρακίνησε να κάνει δημοσίως αυτές τις παρατηρήσεις μέσω της στήλης του.
    ♦ Με τις (κατόπιν εορτής) παρατηρήσεις του ο Περικλής Κοροβέσης επιτίθεται, όχι μόνον σε μένα, αλλά στην ίδια την «Εφ.Συν.». Υποτιμά αυτό το πρωτοπόρο συνεταιριστικό εγχείρημα, τους συνεταιριστές της, τους εργαζόμενους και τα στελέχη της, που δίνουν καθημερινά το «παρών» στη δημοσιογραφική μάχη. Αναρωτιέμαι το γιατί.
    ♦ Επιχειρεί να ταυτίσει την όποια άποψή του με αυτή του συνόλου των αναγνωστών. Είναι άγνωστο πώς έχει τέτοιες δυνατότητες και ικανότητες.
    ♦ Μιλά για την ακροαματικότητα του σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο», χωρίς προφανώς να είναι ενημερωμένος. Ετσι, υποτιμά τους δεκάδες χιλιάδες ακροατές του ραδιοφώνου, που τον επιλέγουν για την ενημέρωσή τους και τις πολιτιστικές προτάσεις του, αλλά και τους ανθρώπους του. Δεν μπορώ παρά να τον παραπέμψω στις σχετικές λίστες ακροαματικότητας, αλλά και να αναζητήσει αν καταγράφονται σε αυτές άλλοι σταθμοί, με ιδιοκτήτες ισχυρούς επιχειρηματίες, σταθμούς στους οποίους έχει τα τελευταία χρόνια αρκετά συχνή παρουσία.
    Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε κάποια άγονη περαιτέρω αντιπαράθεση με τον Περικλή Κοροβέση, καθώς από το κείμενό του αυτή προδιαγράφεται εξαρχής άγονη. Ισως πάλι όλα αυτά να εκκινούν από την επιλογή του να στρατευθεί σε νέα σχήματα, να ξεκινήσει νέες πολιτικές περιπέτειες. Οπως και να ’χει, οποιαδήποτε αντιπαράθεση θα ήταν άδικη, κυρίως για την «Εφ.Συν.» που έχει πάρει τη δύσκολη απόφαση να δημοσιεύει κείμενα αρθρογράφων της που στρέφονται κατά της ίδιας.
    Ελπίζω μόνο η «Εφ.Συν.» να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της όπως έκανε πάντα: Μακριά από αυθεντίες και μικροπρέπειες.
    Με ειλικρινή εκτίμηση,
    Νίκος Σβέρκος, διευθυντής του «105,5 στο Κόκκινο»