ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η συγγνώμη του Γ. Παπαχρήστου

Συγγνώμη ζήτησε (τηλεφωνικά) ο σχολιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος από τον συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Κουκλουμπέρη (τον μπέρδεψε με άλλον λέει) για το  χθεσινό του σχόλιο στα ΝΕΑ. Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπαχρήστος με αφορμή τη συνέντευξη Ραγκούση (δείτε ΕΔΩ) αποκαλούσε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) την Εφ Συν ενώ προέβη και σε απαξιωτικά σχόλια για τον..
  Δ. Κουκλουμπέρη χαρακτηρίζοντάς τον «ο τάχα μου δήθεν δημοσιογράφος» (δείτε ΕΔΩ τι έγραψε και γιατί το έγραψε).
Σχετικά με το τηλεφώνημα Παπαχρήστου -και επι προσωπικού- έγραψε ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ Δ. Κουκλουμπέρης:
Eπί προσωπικού
Με ένα τηλεφώνημά του χθες το απόγευμα ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε για την άδικη και αντισυναδελφική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου από τη στήλη του.
Εκανε λάθος, υποστήριξε, μπερδεύοντας τον υπογράφοντα με άλλο πρόσωπο κι ως εκ τούτου ένιωσε την ανάγκη να ανασκευάσει και να πάρει πίσω τα προσβλητικά σχόλια περί «δήθεν δημοσιογράφου», «τσακαλιού» και «ρεπορτάζ που παίρνει ολοστρόγγυλο μηδενικό».
Θα μπορούσε -έμπειρος είναι- να είχε ελέγξει σε ποιον αναφέρεται πριν γράψει, ώστε να αποφύγει το ολίσθημα. Ομως ακόμη κι αν απευθυνόταν σε κάποιον άλλο, οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε δεν παύουν να είναι προσβλητικές και απολύτως «ξένες» με τη δική μου αισθητική.
Αλλά είναι προφανές ότι οι αντιλήψεις μας για το πώς πρέπει να πορεύεται ένας άνθρωπος και ένας επαγγελματίας διαφέρουν. Ευελπιστώ ότι η συγγνώμη του είναι ειλικρινής.
ΥΓ.: Θέλω να πιστεύω ότι ως οφείλει -και σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία- θα αναγνωρίσει σήμερα από τη στήλη του το σφάλμα του και θα επανορθώσει δημοσίως. Ειδάλλως, θα δικαιούμαι να υποθέσω ότι το έπραξε προσχηματικά.