ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο Πρετεντέρης και ο γιος του Χάρι Πότερ

«Τώρα που τέλειωσαν οι παπαρολογίες και τα καλαματιανά, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με όσα συνομολόγησε η κυβέρνησή της». Ετσι ξεκινάει ένα ακόμη περισπούδαστο κείμενο του Γιάννη Πρετεντέρη στην εφημερίδα Τα Νέα.
Στο άρθρο του ο Πρετεντέρης αφού αναλύει τα της συμφωνίας για το χρέος και την «απάτη της ανάπτυξης», αναφέρεται (φυσικά) απαξιωτικά στην κυβέρνηση..
(«ο γραφικός θίασος που πανηγύριζε την Παρασκευή στο Ζάππειο τελειώνει»). Ασκεί όμως και κριτική στους ανυπόληπτους επιχειρηματίες (ποιους εννοεί;), τις ανύπαρκτες τράπεζες, την Δικαιοσύνη αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα... μισόλογα:

(...) Η αντιπολίτευση που θα κληθεί να διαχειριστεί μια οριακή κατάσταση τι προτίθεται να κάνει; Εχει κάτι σοβαρό στο μυαλό της ή νομίζει ότι το πρόβλημα είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε τρία χρόνια; Διότι εως τώρα ακούω αναμνήσεις από το 2014 ή το 2015 κι αν έδεσε τη γραβάτα ο Τσίπρας. Για τα άλλα, μισόλογα.
Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω πώς θα προκύψει ένα αναπτυξιακό σοκ από ανύπαρκτες τράπεζες, ανίκανη Διοίκηση, ανυπόληπτους επιχειρηματίες κι αναχρονιστική Δικαιοσύνη.
Θα το καταφέρει ο Κυριακος; Μακάρι.
Αλλά τότε δεν θα είναι ο γιός του Μητσοτάκη. Του Χάρι Πότερ θα είναι.