ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία

Για τις προεδρικές εκλογές, με καταμετρημένο άνω του 80% των ψήφων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 54,27% ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP λαμβάνει 29%.
Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό 44,34%, με καταμετρημένο το 70,5% των ψήφων, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα..
(CHP) ακολουθεί με ποσοστό 21,47%.
Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξασφάλισε το 10,02% των ψήφων μετά την καταμέτρση του 69% και την είσοδό του στο νέο τουρκικό κοινοβούλιο.
Ωστόσο, μια πλατφόρμα της αντιπολίτευσης, η οποία διεξήγαγε μια δική της καταμέτρηση βασιζόμενη σε αποτελέσματα που συγκέντρωσαν οι παρατηρητές της στα εκλογικά τμήματα, έδινε λίγο νωρίτερα στον Ερντογάν ποσοστό μόνο 43,5% και στον Ιντζέ 33,9%. Τα ποσοστά αυτά προέκυπταν από την καταμέτρηση του 12% των ψήφων.
Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.