ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Κ. Μίχαλος: Ψυχραιμία κύριε Μητσοτάκη

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαγραφή ήρθε και η απάντηση από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε υψηλούς τόνους, διευκρινίζει ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχει ex officio και χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως «αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική».  «Kατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, αναφέρει ο Κ. Μίχαλος, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με..
υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης (στη φωτογραφία -που δημοσίευσαν τα Παραπολιτικά- με τον Ν. Παππά), οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!
«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του» σημειώνει ο Κ. Μίχαλος. Αναλυτικά η δήλωσή του:
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.
Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου, είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:
1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!
Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.
Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.
Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία.